tisdag 2 juni 2015

Tisdag 2 juni 2015. Så mysig dagen blev trots både regn ochtandläkarebesök.

Trevligt med en spontan fika.
Dyster och grå är dagen. Min trogna vän Isak tittade stort när han förstod att jag skulle  lämna hemmet utan honom.
Innan besöket hos tandläkaren hade jag ärende till banken och gick gatan fram i ruskvädret.
Såg att en tiggare satt där. Bestämde mig för att i dag skulle jag nonchalera och bara titta rakt fram. Det lyckades jag med.

På väg från banken måste jag åter passera tiggaren, tittade åt det hållet i vetskap om att jag hade råd att ge en sedel.Det visade sig vara en mycket ung kvinna, som satt där inlindad i en sjal. Jag log mot henne och visade att jag inte gillade regnet och blåsten. Försökte med några ord på engelska få lite kontakt, men hennes kunskap i engelska var sämre än min Ordet för  "hunger" förstod hon, pekade på sin mage och kastade en blick över gatan mot McDonalds. Jag  fattade ett raskt beslut. Hon förstod.

 Hon vecklade ut sjalen över sin väska, där pappersmuggen stoppats ner och vi gick över gatan till matstället. Hon gick till ett bord medan jag stod i kön. Jag fick henne att förstå att jag skulle till tandläkaren och hon valde att ta maten med sig. Hon fick det hon önskade och tog tacksamt emot maten.Arm i arm gick vi tillbaka till hennes plats, gav varandra en kram och jag satt snart i tandläkarstolen, nöjd och glad för att jag ändrade min första inställning till tiggerskan.

Tandläkaren! I dag skulle det slipas på gamla tänder och jag fick genast upplysningen att de två tänder det gällde var rotfyllda och jag skulle ej känna någon smärta. Helt rätt!
Men tid tog det!
Uppgjort var att Ulla skulle hämta mig Vi åkte först hem till mej Där låg han,lilla Isak, på tröskeln till ytterdörren och väntade, som han alltid gör när han är ensam hemma. Glad blev han och ännu gladare när han fick se Ulla, som genast bestämde att han skulle följa med till Plantagen. Inte lämna honom så snart med tanke på hur glad han blivit när vi kom!
  Vi köpte 12 pelargoner var och lite utfyllnad därtill. Kom hem samtidigt som Lasse kom för att hämta Isak, som lycklig hoppade in i nästa bil. Bilåkande blir han aldrig trött på.

I köket fanns en kasse från Maxi, som Sven lämnat där. Han ringer varje tisdag och frågar om jag behöver något som han kan handla åt mig, så jag hade önskat ett och annat.
Jag är faktiskt bortskämd av barnen. Något som deras pappa skulle ha gillat.

 Nu tillät klockan att jag fick fika.  Ulla plockade fram en helt ljuvlig Budapestrulle från " Sveas" och hade ett paket innehållande något jag en tid önskat och förkunnat för den som valt att lyssna. En termos i stället för den jag för en tid sedan hade sönder. Elsemarie, på väg hem från jobbet, fick ett SMS och cyklade hit för fika och en kort pratstund.

Visst blev det en mysig dag, trots både regn och tandläkare.
I TVs" Kalla fakta " berättas just nu om de förfärligt stora mängder alkohol, som förs in i landet vecka efter vecka.
Jag minns, när det var tal om EUinträdet, att  just detta angående alkoholen var något som varnades för av motståndarna. Nu är det som det är och tull och polis är bekymrade. Värst är att det är unga människor det ytterst drabbar.Smuggelspriten florerar i landet!

Nu ska jag berätta något roligt. Barnbarnen var små, mycket små. Vi var på födelsedagskalas hos en moster då en 3åring lyfte sitt saftglas och med hög röst och glad uppsyn utropade; "SKÅL FÖJ FJAMTIDEN!" Vi "skålade" med våra kaffekoppar och allt var som det skulle till glädje för både killen och oss andra!

Ännu roligare är att på torsdag ska solen skina. Det blir grejer det! Då ska jag gräva upp maskrosor
Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar