tisdag 23 juni 2015

Tisdag 23 juni 2015. Sammandrag 16-23 juni. Tandläkarbesöksbedövning på gott och ont!!

Om en av mina bloggläsare ringer min dotter och är orolig för mej för att jag ej bloggat på en hel vecka, då är det dags att ta upp tråden igen. Något jag längtat efter. Det är så avkopplande att avsluta dagen med lite skrivande.
Tisdagen 16 juni avtackades Maria, som i många år arbetat på Kulturskolan Nu är de pensionärer både Sven och hon. Jag vet att de genom sin sång och musik har  mycket att uträtta som pensionärer, förutom att kunna ge tid åt barn och barnbarn.  Jag önskar dem fina dagar framöver.

Samma dag målade Linn mina trädgårdsstolar, förutom att vi hann med en fika på stan.
Den 17 kom föräldrarna åter från Varberg, där de dagen före firat sin silverbröllopsdag och vid hemkomsten Lasses 51årsdag, då Linn bjöd på fin middag dit även jag hämtades.

Torsdag 18 åkte IngaMaj och jag till föräldrahemmet i Figeholm, där "lillasyster" Stina väntade oss.

En stor del av Midsommarhelgen regnade bort men vi systrar hade mycket att prata om och trivdes.

På grund av inplanerat tandläkarbesök  tog jag buss hem på söndagen.En solig, varm dag var det!
När jag steg av bussen vid Resecentrum blev jag en kort stund stående vid en av busskurerna. Där satt en man med diverse bohag, som fyllde hela busskuren. Jag avstod från att fotografera men tänkte att snart kommer polisen och forslar bort alltsammans och tar hand om den gamle mannen.
Medan jag nu skriver ser jag flera bilder på TV och hör berättas att mannen blivit erbjuden bostad men vägrat och att det hela har pågått en tid.
Polisen säger att det är kommunens angelägenhet och kommunen har svårt att hantera situationen. I TV uttalade sig en politiker och menade att det måste till samverkan mellan olika instanser för att ta tag i problemet.

Får se hur detta slutar! Svårt att veta hur verkligheten är. Men intresserad är jag.

Måndagsmatgäsrten kom, som vanligt, samt Jim och hans 9årige son. Maten räckte till alla.
I går frågade jag sonen vad han ville ha för mat i dag. "Stuvade makaroner och Prinskorv" var det snabba svaret.  Så blev det. I morgon önskades spenatsoppa med ägg. Den lille killen är full av arbetslust och han och hans pappa klipper gräs kring kanterna där "Alfons" inte klipper, tar bort gräset mellan plattorna. Roar sig emellanåt med att cykla ner till Slussen och fiska med metspö.

Jag har varit så trött  och inte orkat med trädgården så jag tar tacksamt emot hjälpen. Samtidigt ser jag att far och son mår bra av att få några dagar tillsammans och det känns bra att få stå till tjänst med matlagning. Bara roligt!
I dag har de satt ner potatisen, som Sven kom med för ett tag sedan.De blir nog klara till hösten.

Jag skojade lite med min tandläkare och sköterskorna i dag. Jag gav dem var sin lapp med frågan om de i Bibeln, Gamla Testamentet, i en bok som heter Predikaren och kapitel 12 kunde se att där  står det om mina tänder. Något för lata sommardagar. Jag ska ej förhöra och uppgiften helt frivillig. Jag log för mig själv och tänkte att så där skulle min mamma också kunnat göra. Jag är nog lite lik henne. Det där kapitlet är roligt! Bildspråket fascinerande.

I går kväll skurade jag rent räcket på altan. I dag kom Sven med impregnering och jag skulle ha strukit på det medan solen skiner. Det gör den ännu men förmodligen är bloggandet det enda som jag orkar i kväll. Jag valde mycket bedövning och den persen tillsammans med luftombytet från resan ger den trötthet och det sömnbehov som driver mig till sängen.  Sov Gott, vänner. Nu har jag i alla fall kommit igång.

Just nu får jag ett meddelande från min systerdotter att hon sett Kristian spela på Allsång från Skansen. Jag vet att han nu är med och spelar åt Carola men hade totalt glömt. Kristian är ett av mina 14 barnbarn och en av de speciellt musikaliska. Jag stängde av Allsången på TV i glömskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar