söndag 28 juni 2015

Lördag, söndag 27, 28 juni 2015.Kyrkobesök, 60årskalas, ochtvåårskalas. Lite från 1992.

Så roligt att fylla 2 och få presenter. Hon dansade runt och njöt av att den vida kjolen svängde. Så fin hon var!

Gårdagen blev så här: Skulle ha åkt färdtjänst till en tvåårings kalas men fick avstå I stället kommer tvååringen till mej och bjuder på tårta nästa vecka.
Besök av mina två systrar till förmiddagsfikat.
Senare till "Gropen", där Anders bor i ett hus så vackert efter att han, händig som han är, lagt ner mycket arbete på både byggnad och trädgård.
Nu firade ett 90-tal släkt och vänner hans 60-årsdag med god mat och fin musik. Han var säkert glad över att ha både mamma,syskon och barn med familjer med på festen.Åter en trivsam kväll för mej.

I dag skulle Stina åka hem och jag liftade till Filadelfia. Så roligt att komma till kyrkan efter lång bortavaro. Anders Sundström predikade över dagens text "Att inte döma".Tror att predikan finns att läsa på "nätet".
Eftermiddagen tillbringades i Hovsta då vi firade Amelies tvååriga födelsedag med god tårta. Mormor , farmor, farfar, syskon, kusiner m.fl. grattade den lilla tjejen, som tycktes ha mest roligt med bollen där hon dansade runt med presentklänningens vida kjol svängande till hennes stora förtjusning.

I dagboken från 1992 är jag framme vid vecka 9.
Städar bland papper. Hittar där, till min förvåning "Vita Arket",där Georg skrivit ned hur han önskade sin begravning. Detta hade  skrivits 12 november 1989, ett halvår innan han dog.  Jo jag minns att han sa:" Ruth, vi borde nog skriva om våra önskemål angående begravning."...
Eftersom jag inte ansåg att det var dags för sådana tankar så sa han inget mer och jag visste inte att han skrivit ner sin sista önskan utan min medverkan.
I dagboken 24 februari står det:" Allt blev som han önskat, utom att han tänkt sig eldbegängelse. Kan ej förstå att jag ej tidigare sett detta. Önskar att också eldbegängelsen hade funnits med. Då hade vi sluppit ta avsked vid graven, en verklig pina. Tror att mina barn vet min egen önskan därvidlag."

Lite senare samma dag kom lilla Linn för sitt första besök hos mormor.Hon och Elsemarie hämtades av Lasse efter en knapp vecka.Många kom under veckan på besök för att se deras förstfödda.
Tydligen hann jag också med att besöka vänner som ej mådde bra i själen.

Till veckoslutet kom Kristin, Bernard och Jonas för att sova över. Pojkarna gick till Gustavsvik. Kristin hade fullt upp här hemma. Hon skalade potatis mm. och jag tyckte hon var så duktig. Vi kokade kroppkakor, som alla gillade.

Söndagen var vi många till middag innan barnen hämtades av sina föräldrar. Lasse och Elsemarie fick mat med hem till Katrineholm.
Ser att ytterligare omsorg om en del bekymrade gjorde att veckan avslutades först vid midnatt men nästa morgon står det:" Herrens nåd är var morgon ny", så jag verkade må bra och fick en fin dag.
Jag levde ett liv sådant som jag ville ha det och då blir det ej slitsamt utan känns meningsfullt och skänker  glädje. Ung var jag också. Bara 64 år, snart 65!
Nu ska jag sova i alla fall. I morgon tandläkaren igen. GodNatt alla vänner!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar