onsdag 24 juni 2015

Onsdag 24 juni 2015. Alla dagar är inte lika. Kanske lite från år 1992.

Dagen blev solig och utan regn. Jag gick till träning. Tre veckor sedan sist tror jag. Måste träna varje vecka för att må bra. Handlade i Närbutiken på hemvägen..
Linn kom och förmiddagsfikade, innan hon målade klart trädgårdsstolarna. Så roligt när hon är i Örebro ett par dagar emellanåt.
Kristin skulle komma och fika men blev förkyld och kunde ej komma.

Den önskade lunchen, spenatsoppa och ägghalvor, var lättlagad och Jim och hans son åt med god aptit. När de var klara kom mina två systrar från Småland och åt den resterande maten.

Jag fick inte mycket gjort i dag, men ser fram emot morgondagen.
Nyss tittade Linn in och sa "hej då", innan hon begav sig till Växjö och sin Sebastian. Deras lilla hund, Frank, håller henne sällskap på resan.
Nyss pratade jag med min systerson, som fyller 60 år i morgon. Nu börjar de närma sig pensionsåldern, våra barn. Tankarna går tillbaka till åren då vi alla var i Högskulla hos mamma. Så roligt vi hade och kusinerna fick vara tillsammans.

Nu dyker jag ner i gamla tider. År 1992. Börjar där jag slutade för ett tag sedan. Februari, lördag den första.
Har roligt med Kristin, då vi fantiserar om vår framtid i ett hus på landet. Så många gånger vi roade oss i sådana fantasier. Ett bekymmerslöst, härligt liv med djur, sjö och båt såg vi fram emot.
På band spelade vi in "sagan om Lisa Karlsson". Jag sov över i Hovsta.

3 februari åkte Maria på studiedag till Göteborg. Kristin och jag skjutsade henne till tåget.
5 febr åkte Ulla och Johanna till Stockholm där de skulle deltaga  i en demonstration för "Folkhögskolans bevarande". (Tydligen framgångsrik eftersom Folkkhögskolorna finns än i dag.)
Jag barnvakt i Hovsta.
6 febr. Kristian sjuk och jag åker till Kävesta och hämtar honom. Ulla tog honom dit när hon åkte till "sin" folkhögskola på morgonen. Han stannar här till nästa dag.
9 febr. söndag. Mattias och Magnus här på söndagsmorgonkaffe, som vanligt efter tidningsutbärningen.
11 febr. Ulla, Emil, Kristian och jag till Hovsta och grattade Kristin, som fyllde 10 år.
12 febr. Äntligen kom hon, lilla Linn. Som Elsemarie och Lasse väntat!  Nu blir Elsemarie av med smärtan av foglossningen. Nästa dag åkte Ulla och jag till Katrineholm. Jag köpte en Nalle som födelsedagsgåva.
16 febr. Grattat Awad som fyllde 46 år. Massor av snö. Mattias skottar åt mig.
18 febr. Sportlov. Jag tar Bernard och Kristin med mig och vi åker till kusinerna i Hjortkvarn. "Stor glädje när kusinerna träffades", står det i boken. Så roligt de hade hela veckan. Jonas hade också en kompis där, så det blev ett antal barn. Sven och Maria hämtade sina på hemväg från Katrineholm, där de varit på besök. Jag tog Jonas och hans kompis med till Örebro.
Hos Ulla och Lennart blev det "strömlöst"i kväll och de har bara eldrivna väckarklockor så jag får vakna tidigt nästa morgon för att ringa och väcka dem.
IngMarie, som hyr rum hos mig under sin tvååriga studietid i Örebro, kom åter från sportlovet.

Nu tar jag paus.
Säger GodNatt och SovGott till er alla.. Den missade "Allsången på Skansen" har jag nu sett på datorn . Hahaha, Kristian, jag såg dig! Kram! Kul vore det om vi fick se dig i Örebro snart!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar