torsdag 25 juni 2015

Torsdag 25 juni 2015. Medan bullarna jäser. Kortisblogg om dagen.

Uppehållsväder men  tyvärr blåsigt. Sommaren lär vara på gång! Vi får väl se!

Far och son, som åt makaroner i går, hade önskat lax och potatismos till i dag. Linn inhandlade lax i går och gammalpotatis fanns hemma så det ordnades. En medhavd kamrat fick också mat. Hade gjort mycket mat. Till i morgon har inget önskemål framförts så det blir spännande att se vad det blir.
Så bra när man får klara besked om val av maträtt.

Jag tog det för lugnt på morgonen och kom ej igång med varken oljestrykningen på altan eller bullbakandet.
Stefan ringde på eftermiddagen och undrade om jag var hemma så han kom och fikade. Med sig hade han jordgubbar och ekologisk grädde som vi käkade.

Efter honom kom mina två systrar just som jag fått den kladdiga degen på bakbordet. De stod snällt och tittade på medan jag började utbakningen, fick ett paket jäst så de kunde baka skorpor, som planerat. Så var jag ensam. Ulla ringde.Jag bad att få återkomma. Vi sa nyss adjö. Hon hade bakat 100 bullar i kväll, avsedda för Hembygdsföreningen. Hon bakar nästan jämt för det går åt mycket kaffebröd till serveringen vid museet, inrymt i den gamla skolan. (Tror jag)

Tja, så tog dagen slut. Nu ska jag plocka ner alla bullar och frysa in dem. Jag kan inte låta bli att tänka på hur mammas bullar gräddades i järnspisen. Jag minns detaljer kring bakandet. Bakkaveln, "Bakerkniven",Mandelkvarnen, Morteln där hon stötte kardemumma. Bullarna förvarades i en hög fyrkantig burk. En veckas förbrukning.

Jag har aldrig långsamt eller tråkigt. Jag har inbjudan till tre 2-årskalas och ett 60årskalas på lördag.
Jaa, alla tre på lördag. Tvååringarna är födda inom ramen av en vecka. Två av dessa är mina barnbarnsbarn, en är min systers d:o och 60åringen är hennes son, som förärades med en liten fin Olof på sin 58-årsdag.

Om ni inte kan hänga med så låt bli, men håll med om att det är en kul situation. Morfar och Olof firar tillsammans. De andra två, som firar samma dag, av vilka en av tjejerna ska ha sitt kalas redan på förmiddagen, kan jag möjligen hinna med den sistnämnda.

Detta delikata problem ska jag försöka lösa i samråd med föräldrar. Livet är ganska härligt för det mesta.
Om jag säger att jag är mycket trött nu så förstår ni att jag nöjer mig med det som redan är skrivet och säger ett snabbt GodNatt! Tack Gud för all hjälp och ledning också i dag. Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar