söndag 14 juni 2015

Torsdag, fredag, lördag, söndag 11-14 juni 2015. Sammandrag.

Torsdag.Filip kom från Göteborg på kvällen. Petter på fest för en lärare som går i pension och skall avtackas,sover här på natten.

Fredagen kom med strålande sol. Finast tänkbara dag för studentfirande. Filips flickvän hörde till studentskaran och jag ville gärna vara där för att uppvakta. Men en titt i spegeln fick mig att avstå. Tandläkarbesöket på onsdagen hade givit mig ett stort blåmärke på hakan. Efter lite prat med Elsemarie ändrade jag mig dock,  hämtades  med bil av Filip och fick  vara med om ännu ett studentfirande. Det är roligt med alla glada ungdomar och släktingar.

Lördagen blev också en fin dag. Den började dock så sorgligt för vårt land.
På söndagskvällen den 7 juni försvann en 17 års flicka på väg hem från sitt jobb i ett cafe´ på Kinnekulle. Hon tog sin hjälm och gick till mopeden, skickade sms till föräldrarna att hon skulle komma hem snart men kom aldrig.
Föräldrarna åkte till hennes arbetsplats där mopeden stod med nyckeln i..
Polisen underrättades och ett enormt sökande av både polis och "missing people" tog vid.
Först på fredagen hittades Lisa Holm.Hon var då död. Denna tragiska händelse har tagits emot med bestörtning i hela landet.
Lördagens förmiddag ägnade jag mig åt att hålla mig underrättad om vad som meddelades om dödsfallet.
Nu var det så att denna lördag skulle Prins Carl Philip gifta sig med Sofia Hellqvist, en av folket, som det heter.
För mig som har fått  överdos av empati var det inte lätt att hänga med i glädjeyran. Jag tittade en del men mina tankar var hos de stackars föräldrarna och anhöriga till Lisa. Jag lyssnade till presskonferensen där det sades att berättelsen om vad som skett och det som då berättats tills vidare fick stanna därvid. Locket lades klokt på av polisen medan utredning pågår. Tre misstänkta personer var dock frihetsberövade och förundersökningar påbörjats.

Brudparet var verkligen fina och närmare 400 gäster fanns på plats. Sofia kom ut från kyrkan som "Prinsessan Sofia, hertiginna av Värmland". Så är de nu gifta, alla tre kungabarnen. Vi har en fin kungafamilj, som är älskade av flertalet invånare i vårt land. De är även populära utomlands och många journalister från andra länder fanns på plats för att fotografera och skriva om bröllopet.
Vidare hände sig att på kvällen denna dag kom Linn hem från Växjö. Nu var den familjen samlad för ett par dagar.

I dag är det söndag och Gudstjänsten kom från Södermalmskyrkan i Stockholm. Den kyrkan ligger nära den gata där jag bodde mina första unga år i stan och i början besökte jag kyrkan ganska ofta. Mina svärföräldrar kom senare att tillhöra den församlingen, medan Georg och jag blev medlemmar i Stockholms Fria Baptistförsamling, som på 40-talet fick namnet Korskyrkan.
Det var speciellt att se Götgatan och kyrkan och minnas, minnas!

En liten utflykt hann jag också med under dagen. Kristian, mitt barnbarn fyller 30 år i dag, ej att förglömma! Sorgligt är att Magnus Härenstam avlidit. Han var så rolig och jag har så många gånger skrattat , ibland tillsammans med barnbarnen, när han varit i TVrutan. Programmet "5 myror" tillsammans med Eva och Brasse roas jag fortfarande av, bara genom att TÄNKA på dem.
Nu är alla tre döda.

Nu är dagen (Oj, nu slog jag ihjäl getingen som en stund surrat omkring datorn, fel eller rätt?) slut och jag tänker vila ut. I morgon blir det en ny spännande dag, tror jag!
Nu tackar jag Gud för en bra dag med vackert väder, Förutom allt annat gott han ger varje dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar