torsdag 30 januari 2014

Torsdag 30 januari 2014. Kanske lite mer..

I dag är det sextiofyra år sedan vår son Sven föddes på Södersjukhuset i Stockholm. Därom har jag tidigare berättat. Kan ej fatta vart tiden tagit vägen! Snart blir barnen pensionärer! Ibland ser jag med glädje fram emot detta för det skulle ju kunna betyda att vi sågs lite oftare. Men nu är det ju inte så att barnen ska ägna sig åt föräldrarna utan fastmer att de ska ägna sig åt sina barnbarn och den glädjen unnar jag dem. Får jag vara frisk så kan vi komma att ha roligt när fyra generationer kan leka tillsammans.  Jag har ringt Sven, som tar sin Maria med sig och firar födelsedagen med att över helgen roa sig på egen hand i Stockholm. Det gör de rätt i. Båda jobbar och det är då skönt att ibland få lämna vardagen och hitta på något roligt tillsammans. Vi kan ses senare.

Nu har vi så mycket snö och Bengt var här i dag igen och skottade.Jag har bakat semlebullar så jag har ett tag framöver. Bra att ha till hands i frysen.

Nu ska jag återgå till år 1982. Hittade i dag en bok där jag skrivit ganska mycket om vårt liv i början av det året.
Den 10 januari står det att en man från Palestina vid namn Nor varit gäst hos Program Tours en tid och sista veckan bott hos oss,  tillsammans med Georg reste till Stockholm.
Georg hade haft en lång, skön sammanhängande ledighet och vi hade haft så trevligt tillsammans med varandra, Dagny och besök av alla barn och barnbarn. Det står att "trots att vi är vana vid att ständigt säga farväl så känns det ändå så svårt att skiljas för vi älskar varann så mycket så det bara måste få göra ont." Georg åkte till sitt jobb. Jag hade inget jobb att gå till längre.

Jag fick höra om en bekant i Örebro som, liksom jag, jobbat som vikarie och nu blivit arbetslös men som nu skulle "stämpla" för han var med i "Facket". Jag hade varit med där, men gått ur, då jag ansåg att nyttan av att vara med var ganska liten. Oj då!!
Tog nu mod till mig och ringde för att höra om jag möjligen snabbt åter kunde bli medlem. Joodå, det var bara att skicka in 900 kr.så skulle det vara fixat. Det var på den tiden ganska mycket pengar men nu hände något roligt. Samma dag kom räntebesked från Vermlandsbanken i Örebro. Jag hade flera år tidigare, medan vi bodde i Örebro, satt in 500 kronor på en bankbok men glömt detta och banken hade inte heller hört av sig på alla år. Nu var summan stor nog att täcka inbetalningen till "Facket". Jag fick t.o.m. 200 kronor över. Det här var på den tiden då man betalade omkring 15 % ränta när man lånade pengar och fick ganska bra ränta på besparingar. Genast gick jag till banken och posten och nu  kunde jag åka in till Arbetsförmedlingen i Motala och anmäla mig som arbetssökande.  Så smidigt det hela gick! Tack Gud, sa jag!
Några veckor senare kom första utbetalningen och efter det " stämplade" jag i 10 års tid. Jag får anledning att återkomma till det.
Men nu är det kväll och jag är tacksam att jag fick ett"lyft" här i kväll så jag kunde ta itu med ett och annat.En familj lovade att be till Gud för detta och det är förunderligt vad förbön är effektiv!

Sov nu gott och dröm vackra drömmar! Jag ska läsa lite ur min "insomningsbok" och sedan sova gott jag också.  " Herren är min herde. Mig skall intet fattas. Ps 23" får avsluta detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar