lördag 11 januari 2014

Grötfest lördag 11januari 2013.

När jag vaknade hörde jag hur något skrapade ute på gatan. Aha, det har snöat, var min första tanke, och det var rätt tänkt. Förstod att det nu var slut på plusgraderna, som varje dag varit en källa till glädje. Inte bara för att jag är så frusen  utan ännu mer för att det blir halt och ramla vill jag inte!

Jag tog en bild mot grannens håll där först den korta trottoarbiten var skottad och sedan, som vanligt hade snön noga skrapats till andra sidan av gatan, där en stor gräsmatta befinner sig och där det finns plats för hur mycket snö som helst. Gatan låg ren och fin och det såg verkligen prydligt ut.

Grannen och jag hör inte till samma sort  så jag såg till att jag fick kaffe och en god bulle och tog det lugnt. Skrev på Facebook att jag efter det skulle skotta. Ett barnbarn hade sett och skrev:"Nej,mormor!" Varpå jag svarade att jag inte skulle skotta, bara ville skryta lite.

Någon kom plötsligt med en maskin och tog hela långa trottoaren. Tack för det!

Gjorde mig fin för årets stora grötfest i kyrkan. Den vill man inte missa!
Där träffar man jämnåriga! Inbjudna är alla som fått julblomma och är 80+. Jag tror pastorn sa att av 900 medlemmar är 135 över 80år. Jag fyller 87 i år, men var inte äldst. Den äldsta, en dam, var 108 år och fortfarande helt "klar", med minnet i behåll. Bredvid mig satt en 94åring och de två hann växla några ord, som jag hörde. "Jasså är det du Elisabet. Jag minns dina bröder," sa 108 åringen. Tyvärr var det just då dags för hemfärd så de hann ej med så många ord, då 108åringen sittande i rullstol passerade vårt bord på väg till bilen. O, så gärna jag önskat få lyssna till de båda, som varit med i församlingen i så många år. Ska kanske göra ett besök medan tid är!

Så serverades gröt och smörgås med skinka, julmust, kaffe och olika slags tårtor. Fin sång av den stora seniorkören och en solist. Kort tal av pastorn, som sa att vi äldre var värdefulla för församlingen. Även om vi ej längre orkar engagera oss, som när vi var yngre, så har vi en stor uppgift i att bedja för församlingen och de som nu är i sin krafts dagar. Han gav exempel på hur människor kommit till tro och fått sina liv förvandlade, hur Gud efter förbön gjort märkliga ting.
Så fick vi skjuts hem. Själv är jag glad över att jag blev frisk i tid så jag kunde vara med.

Det är gott att veta också, att Gud aldrig pensionerar någon. I Hans rike finns en uppgift även för den äldre generationen.

Glad att få leva ser jag fram mot söndagen då yngsta dottern har födelsedag. Jag har stor glädje av alla mina barn och deras barn och barnbarn. Tackar Gud för dem alla.
Nu har kvällen kommit och jag säger GodNatt, Sov Gott! Gud är god! Jag är så tacksam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar