onsdag 15 januari 2014

Onsdag 15 januari 2014. Och lite mer.

Här kommer nu det utlovade fotot på vår duktiga mamma. Arbetssam, ärlig, hjälpsam, gudfruktig, uthållig,med ett förlåtande sinnelag, sträng, uppmuntrande, stolt, begåvad, förhindrad att få utbilda sig till lärare, som hon blivit lovad, alltid redo att ge hjälp, varhelst den behövdes.Ett maskrosbarn med dåligt utgångsläge som illa behandlat fosterbarn. Hennes kärlek till Söndagsskolan och undervisningen om Guds kärlek var helt avgörande för det innehållsrika  liv hon fick leva. En Gudstro som hon och pappa förmedlade till oss barn. Det bästa arv vi kunde få.

Ja så har vintern på allvar kommit till stan. Nu ska ni få höra en solskenshistoria. Halva förmiddagen hade gått och jag hade inte en aning om hur mycket snö som fallit under natten. Hörde att någon skottade. Öppnade fönstret och såg en man med toppluva i full färd med att skotta. Jag såg undrande på honom och han förklarade att han lovat min vän Stefan, innan han åkte till Indien, att vid snöfall hjälpa mig. " Vad heter du?" frågade jag. "Bengt och jag var med Stefan här en gång förra vintern också."

Vilken glad överraskning! Massor av snö som nu skyfflades bort. Tyvärr fick han inget kaffe så jag hoppas att han kommer åter så jag får åtgärda detta.

I övrigt har dagen varit bra med matgäst, som tog långpromenad med Isak. Jag är så rädd för halkan under snön.

Jag tar en titt i mammas dagbok.Ser att hon vintern 1981 åkte från Borensberg, där hon varit hos oss någon vecka, till Göteborg med buss från Linköping. Hon stannade flera veckor hos IngaBritta och Vidor. Så roligt för mamma. Hon hade det så bra där och njöt förstås av möjligheten att nu få "ta igen" lite av alla år då IngaBritta var i Brasilien och enda kommunikationsmöjligheten var att skriva brev. Vidor och IngaBritta gjorde allt för att hon skulle få ha det trivsamt hos dem.

Så blev det ännu en vår och mammas födelsedag 16 maj. Då var det alltid fest. De flesta av barn och barnbarn kom för att fira hennes 82årsdag. Näktergalen drillade som alltid den dagen.

Nu ska jag avsluta detta inlägg för att genast börja på ett nytt där jag ska berätta om presenten hon fick av oss barn. Ha en skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar