torsdag 16 januari 2014

Torsdag 16 januari 2014. Avslut år 1981.

Ännu en grå dag med 5 plusgrader har snart gått hädan. Ingen Isak i dag.
Sov en stund på förmiddagen innan jag fick besök av Kristin. Minns ni gårdagens blogg då en man, vid namn Bengt,  kom och skottade snö och inte blev bjuden på kaffe.
Han kom till baka i dag och nu fick han både lunch och kaffe eftersom Kristin och jag hade gott om mat.
Innan dess skottade han det lilla som fallit i natt. Jag fick nu veta lite om honom och hans familj och arbetssituation.

Ringde några samtal och vips var det kväll. Jag har haft ont i ryggen i dag och är fortfarande tung i bröstet när jag andas men tidigt sänggående ska nog hjälpa.

Åter till år 1981.I april åkte Georg med en grupp till Egypten/Israel.för ett par veckor.Den 10 maj var björkarna gröna. Vilken sommar! skrev mamma.
Den 7 juni åkte Georg och jag till Garda med en gruppresa där Georg och jag var vanliga resenärer. Jag vill minnas att vi fick göra denna resa i något av "spionerisyfte" för att se om det fanns något att lära när det gällde hantering av resenärer, hotell osv.

Vi hade en underbar resa och njöt i fulla drag.I staden Padova hade Kerstins man en kusin, vars familj vi bsökte i hyrd bil. Med gruppen var vi i Venedig, där Georg hade affärsbekanta att träffa.
 
Hela våren åkte Kristrna Skolgruppen  omkring i kyrkor och kapell för att sjunga ihop pengar till nya kassettband, som skulle delas ut vid skolavslutningen.
Något mycket sorgligt hände när en elev på skolan vid en motorcrossolycka miste sitt liv. Sorgen för familjen och kamraterna var obeskrivlig.Han gick i samma klass som Elsemarie och hennes kompisar.
Flickorna frågade om de fick sjunga på begravningen och fick av familjen löfte att göra detta, men ej visa sig. Jag var med och skjutsade och fanns med på läktaren tills familjen hade lämnat kyrkogården.
Flickorna sjöng så vackert och det blev i alla fall en ljuspunkt i svårt mörker.Begravningen ägde rum den 7 juli.

Georg hade semester i juli och tillsammans med Elsemarie och Helena hann vi med några dagar i Trollhättan med omnejd. Dagny kom sedan på besök till Borensberg ett par veckor.

Kerstin tog man och de tre barnen och åkte i bil den långa vägen till Palestina. Maken är flygrädd och dessutom var det praktiskt att ha bilen på plats för diverse utflykter. Jag vill minnas att de var borta i ca 10 veckor. Roligt för barnen att få träffa farmor och övrig släkt tillsammans med mamma och pappa.

I Mammas dagbok står det den 12 augusti: "Ruth med morrisen till besiktning. Dödsdömd för alltid". Inte roligt kan jag säga! Denna morris var för mig kär som en liten hund skulle ha varit.


Annat sorgligt denna sommar kan man läsa om i mors dagbok.Faster Signe begravdes den 7 augusti.Den 11 september åkte mamma till Göteborg för besök hos IngaBritta och Vidor.Den 14 åkte IngaBritta in på sjukhuset för operation. 
Den 15 står det:" Stackars IngaBritta är opererad i dag. En svår operation som tog fyra timmar."Trött och slut kom hon hem efter en vecka.Efterhand repade hon sig och  mamma fick följa med på trevliga utflykter bl.a. till Vidors dotter Birgitta och hennes man med deras lilla Nathalie, som IngaBritta kom att ge så mycket kärlek till under hennes första levnadsår.Säkert bidrog den lilla Nathalie till att IngaBritta kunde klara sina år av sjukdom, som hon gjorde. Hon spelade in på kassettband och skrev ner roliga uttryck, som jag tror finns bevarade än i dag.

Hösten gick och jag hade anställning som speciallärare på Bergvallaskolan i Borensberg och stortrivdes. Studiecirklarna hemma för Stefanskolans ungdomar fortsatte jag med.
Georg åkte omkring och visade saker från Jerusalem och värvade resenärer. I oktober var han på affärsresa till Österrike.

Till jul kom Dagny med Georg från Stockholm och stannade över Nyår. Barnen kom på "ströbesök".
Mamma var i Göteborg Jul och Nyår.

Ja så tog år 1981 slut. Nästa år skulle innebära stora omvälvningar för vår familj. Något som vi dock i någon mån var beredda på.
Nu är jag så trött och har ansträngd hosta så jag tänker dyka i säng. Tur att jag borstade tänderna innan jag började skriva! Sov nu gott ni som orkat läsa så här långt. Gud älskar oss och vakar över oss så vi kan vara trygga! Amen! "Herren är min herde, mig skall intet fattas!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar