söndag 18 februari 2018

Söndag 18 februari 2018. Oftast händer det något!

Så har det gått en vecka igen. Veckobladen från butikerna droppar in i brevlådan. Köp, Köp, Köp!
För den som en gång varit inom detta skrå är det svårt att inte engagera sig. Fundera över hur ägaren klarar av att betala alla fakturor, om de köper in rätt sorts varor, om de anstränger sig för att få fler kunder, om de tycker det är roligt att jobba inom affärsvärlden eller om de gör det bara för att få mat på bordet. Kan också ibland bekymra mig över en butiks läge.

Hårfrisörskan som är min favorit inom den branschen skulle nog kunna ta emot några fler kunder men läget i hörnet av Lövstagatan och Hertig Karls Alle är inte direkt ett promenadstråk. Jag brukar tänka på att det går lätt att ta sig dit med både buss och bil och gratis parkering .
 Jag minns förresten mycket väl hur dåligt läge vår affär i Lesjöfors hade. Något som inte hade någon avgörande betydelse den dag vi fattade vårt beslut att överta rörelsen som verkligen inte gav något större hopp för framtiden. Vi var unga, hade båda utbildning i branschen och intresse av att pröva vingarna.

Det där med läget "längst ner på bruket", var ibland en källa till oro. Det fanns bara EN gata genom samhället och där var samtliga affärer , med något undantag, belägna. En dag följde jag i tankarna  gatan från söder till norr , först på ena sidan, sedan på den andra. Bara för att konstatera att det fanns inte en enda ledig affärslokal och inte någon där det fanns lägenhet i samma hus som affären.

Det senare var vad vi önskade så innerligt. Efter min tankepromenad gatan fram och tillbaka sa jag till Gud: " Nu vet du om vår situation. Både du och vi VET att det vi önskar är absolut omöjligt att  få.  Alla affärslokaler är upptagna och lägenheterna  likaså.
MEN jag VET att det står i Bibeln att "det som är omöjligt för människor, det är möjligt för dej".
Så nu , käre Gud, vår himmelske fader, ber jag dej i Jesu namn om det OMÖJLIGA.
Ge oss ett bättre affärsläge och lägenhet i samma hus! AMEN!

Mänskligt sett så VISSTE jag ju, men jag tror att Gud ibland ger oss den tro vi behöver för att det OMÖJLIGA  ska ske.
Det omöjliga skedde.Inte NÄSTA dag men inom något år.
Då hände sig att en man kom in i affären till Georg, som var ensam där just då. Georg fick veta att mannens föräldrar som hade en livsmedelsaffär mitt emot postkontoret längre upp på gatan, skulle lägga ner affären och flytta från Lesjöfors. Bostaden på övervåningen kunde vi också få hyra, om vi ville. Planen var att livsmedelsbutiken skulle göras om till tre mindre butiker varav vår då skulle bli lite större än de övriga. (Det jag nu kommer att berätta kan synas onödigt i sammanhanget men på grund av att jag i veckan i ett inlägg från Lesjöfors såg att det just nu "på nätet" förekommer diskussioner beträffande detta affärshus, så måhända det följande kan ge ett svar.)

Då vi kom till Lesjöfors och tog över affären så fanns i samma hus en Damekipering och en Frisörsalong. Nu blev vi alla tre erbjudna var sin  lokal i den butik som skulle upphöra .
Tror att det var hösten 1959 som vi alla tre  flyttade till bästa läget på affärsgatan.
Något år senare var lägenheten renoverad och perfekt för oss att som familj flytta in i.

Den här veckan har varit en vecka av bön om Guds ingripande vad gäller tre vänner boende på olika håll. Med en av dessa hade jag ett samtal och jag berättade något om vad Gud hjälpt mig med  och fick till svar att det kunde ju vara tillfälligheter.  Jag lämnade åt personen ifråga att själv bedöma om det var tillfälligheter eller bönesvar.

I dag fick jag ett meddelande om hur den personen fått se det ena efter det andra i sin situation förändras.
 Själv fick jag en dag denna vecka, från en stad långt härifrån  ett mail med frågan om jag hade någon eller något jag bad särskilt för just nu. I så fall ville hon gärna vara med och be till Gud om hans ingripande i rådande situation.  Den kvinnan och jag har känt varandra i många, många år och jag har aldrig tidigare fått en sådan förfrågan från henne.

I meddelandet i dag från den som fått hjälp i förbön för sin ångest stod det:" Hälsa den kvinnan att jag tackar Gud för att hon var villig när Gud kallade henne att be för mej. Uppmuntra henne i hennes bönetjänst!" Vidare att hon nu mår så mycket bättre och fått se ytterligare bevis för att Gud finns där till hennes hjälp.  Tillfälligheter eller Guds hjälp i form av BÖNESVAR?

Ja nu blev det så där igen. "Varav hjärtat är fullt, därav talar munnen", sa hon, vår hulda moder.
Jag måste väl gå till nattens vila även om jag sovit mycket på dagtid denna vecka.
Nu ser vi fram emot en ny fin vecka då Gud är med oss till vår hjälp och glädje! SOV GOTT , mina kära vänner! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar