söndag 11 februari 2018

Söndag 11 februari 2018. Gråväder i dag också. Då gäller det att inte glömma att det är mycket som är bra också.

Vädret kan man inte ändra på.  Precis som Stig Dagerman skriver  i ett annat sammanhang.
"Världen kan du ej göra om! Stilla din häftiga själ! Ett kan du göra- en annan människa väl. Men detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler. EN hungrande människa mindre betyder  en broder mer." Så som jag minns den i mitt huvud.

Nej varken vädret eller världen kan vi göra något åt.
Eller KAN vi det ?

Klockan har åter blivit för mycket för att jag ska hinna skriva om "Forntiden".

Funderar ibland på att ta en veckas "semester", resa någonstans och i lugn och ro skriva om den och få tillfälle att skriva ut på papper lite av det jag skrivit på datorn.

Men, som sagt, inte blir det i kväll!
Vad har hänt i dag. Att vakna klockan sju var bra. Sedan följer jag oftast en viss rutin  som innefattar  kaffe med oftast två bullar, i vardagsrummet. Sedan läser jag ett kapitel ur min trasiga Bibel och andaktsboken Daglig Kraft. Efter det pratar jag med Gud och Jesus om det som ligger på mitt hjärta. Ber för alla i min familj. Nämner var och en vid namn. Ber för sådana som sagt "Bed för mej".Ber för det som Gud med mild röst påminner mig om.

Ser morgonnyheterna på TV. Olika prioriteringar som det passar.
Har lite korrespondens på Facebook.
Klockan har nu blivit ungefär 11. När klockan slår tolv har jag nyss avslutat min frukost  och dagen kan börja. Jag har alltid mycket att göra! Oftast blir bara en bråkdel utförd av allt jag tänkt.
Om hur det är att bli gammal och förtretligheter i samband därmed ska jag ta en annan gång.

I dag lyssnade jag till en fin Gudstjänst i SR1. Kyrkkaffe i anslutning till den.

Då jag väntade långväga besök bestämde jag mig för att handla lite i en affär dit det är en bra bit att gå.  Jag tog rullatorn och gick ut i blåsvädret för att tänka på mitt välbefinnande också.

Som jag tidigare berättat så passerar jag då Nikolaikyrkan med skylten "Öppen Kyrka" utanför.
Jag passade på att gå in där en stund. Två personer satt i en bänk långt fram. I dag var inte min vän Ali där. Han och hans fru ska komma hem till mej en kväll senare. De jobbar båda och det är lite knepigt att få loss dem samtidigt.

Medan jag handlade bestämde jag mig för att anlita "Färdtjänst" för hemfärden. Det fick räcka med bensträck på ditvägen.
  Färdtjänst är verkligen något bra, som jag är så tacksam för. I dag var det en ung kille från Somalia, som körde. Alla chaufförer är så vänliga och hjälpsamma. Bra för dem att få jobb också!

Hann med att se kvällsnyheterna och höra om den tragiska flygolyckan i Ryssland. Samtliga ombord döda. Jag tror det var 71 personer som dog. Så mycken sorg och smärta för de efterlevande!
Kan ej låta bli att tänka på dem!
Sedan kom mina nattgäster som efter lite kvällsmat försvann till det uthyrningsrum som finns här och som jag hyrt för ett par dagar.

Det var lite om dagen som gått. Nu väntar sängen. I morgon blir det frukost klockan åtta.
Då ska jag bjuda på "Tomtegröt".  Det är roligt att få långväga gäster ibland.
Nu säger jag GodNatt och önskar att vi alla ska få sova gott!
Någon skrev i dag till mej på FB att "Gud är riktigt god" och berättade om hur Gud hjälpt i en svår stund. Det gör mig så glad att få höra. Så många år som Gud och jag vandrat tillsammans så har jag haft många tillfällen att se Hans omsorg och kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar