måndag 27 juli 2015

Torsdag, fredag 23,24 juli 2015. Det rycker allt närmare! Linns och Sebastians bröllop lördagen 25 juli.

Lite oplanerat foto, men ändå! Detta är Sebastians farmor, mamma, pappa och faster från Trollhättan.
Här gäller det att hålla ordning på dagarna vill jag säga!
Torsdagen 15 grader.Grå och mulen dag.Elsemarie och Linn gjort 140 små Västerbottensostpajer, förrätt till lördagens festmiddag.
Jag hemma och tog det lugnt.

Fredagen hämtades jag av Elsemarie och Lasse vid 10-tiden. I Festmagasinet, Dylta Bruk samlades ett antal arbetsvilliga och glada vänner till familjen Hallqvist, vars dotter skulle gifta sig med fästmannen Sebastian nästa dag.
En vän och granne till familjen, Susanne, har en särskild gåva att ta fram det vackra även om förutsättningarna i stort sett saknas.  Festmagasinet, som hyrs ut för fester av alla slag, har 3 våningar. Den nedersta rymmer ett mycket stort rum där avlastningsmöjligheter och toaletter är belägna.

Susanne dekorerade så smakfullt, såg tex. till att trappräcken virades med vitt "silkespapper", Jag är inte bra på att beskriva alla små detaljer som gjordes för att helhetsintrycket skulle bli så bra som det blev.Att bära på en inneboende gåva , att kunna se och tänka ut....måste vara väldigt roligt!

Vid ett bord i köket satt Gunilla och Karin, goda vänner till Elsemarie och Lasse, och gjorde snittar att bjuda gästerna på vid ankomsten från kyrkan till festen. Bord, som dukades med vita linnedukar,vilka brudens moster Ulla har i sin ägo och lånar ut till våra fester, placerades ut på övervåningen. Hennes man ( pastorn, i sin ungdom styckmästare,) skivade hjortkött som de redan i vintras köpt och placerat i sin frys i Hjortkvarn.

Kerstin, Linns moster, fanns med överallt.Dukade, fanns med i köket, hade bakat bullar till kör och musiker, som övade i kyrkan, ordnade med kaffe till dessa och åkte dit med.

Till brudens morbror Sven fick vi ringa och be honom komma med förskärare  och annat, som fattades i köket. Alla ställde glatt upp var behoven än fanns.

 Allt detta visar hur närstående, anhöriga och vänner, har en enorm betydelse i sådana här sammanhang. På plats fanns också Sebastians familj. Mamma Betty, Pappa Lennart, Brodern Christoffer med sin Fru Anna, Farmor Karin och Faster Carina. Alla hjälptes åt under Susannes ledning. Tallrikar skulle bäras uppför trappan till festvåningen, servetter brytas och allt göras så inbjudande som möjligt.

 Föräldraparen hade länge planerat och delat upp ansvaret för den stora dagen och allt funkade. På kvällen samlades de båda familjerna i Linns föräldrahem för en mysig supe¨' som de unga tu ordnat.

Alla kunde andas ut och invänta bröllopsdagen!
Till denna återkommer jag. Förmodligen mer än en gång för om detta må jag berätta!

I dag,måndag 27, åkte brudparet tillsammans med Filip i föräldrarnas bil till Göteborg för tre dagars "bröllopsresa" innan jobben i Växjö börjar igen!  Filip studerar och  jobbar i Göteborg.Studenter har ingen semester!
Jag har varit tillsammans med mina systrar i dag. Fikat med överbliven tårta från bröllopet och pratat.
Elsemarie och Lasse är i, av goda vänners lånade husbil, på väg söderut för att möjligen få se solen. På vägen stannade de till i Katrineholm för att besöka Linns, Filips och Tobias farmor, som på grund av sjukdom ej kunde vara med på bröllopet. En besvikelse för oss alla.

Nu är jag tacksam för en bra dag, även om det är sorgligt att det är dystert ute och inte varmt.
Tacksamma är vi för att Isak nu är bra från sin klåda efter besöket hos veterinären och intagande av ordinerad medicin.
Nu önskar jag oss alla en GodNatt! Hemma, på hotell eller i husbil!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar