måndag 20 juli 2015

Måndag 20 juli 2015. Dagen bara försvann! Fast det är klart, mycket tid har ju gått åt för att "LETA", som vanligt!

Just det! Leta i timmar efter några papper som jag egentligen inte behöver. I alla fall inte just nu! Det roliga med att leta är att jag hittar en tidning här, en anteckningsbok där, en bunt brev, ett antal vykort. Allt tittar jag på. Minnen dyker upp och ofta försvinner tid och rum. Timmarna går.

Så  avslutades dagen.
 Den började med att jag efter frukost hämtades av tre barnbarn med moder för denna dag var avsatt just för att göra inköp av flugor, skjortor, slipsar och lite annat och nu var det dags att ge sig ut på stan. Själv hade jag bara ett par små ärenden att uträtta. Dessa var snabbt avklarade men jag instämmer med pappan till "Emil i Lönneberga", när han åkte till marknaden i Vimmerby."Dä ä rolit å se på kommersen."
 Jag hann med att beskåda människor som kom och gick medan jag satt i en stol vid Stortorget.Människor är intressanta. Åtminstone tycker jag så.

Efter det åkte vi hem till "bröllopsfamiljen" för lunch, aningen försenad.
Det var, sedan jag efter denna blivit hemskjutsad, letandet  började.

Isak har i dag varit hos veterinären och fått medicin för sin klåda, som den lilla stackaren lidit av i flera dagar. Mjällkvalster är klådans namn och i brudens hem storstädas det i kväll för fullt.
Dammsugning av alla möbler och sängar, tvätt av lakan och mattor, allt enligt ordination. Detta tillsammans med medicin till vovven ska bota det onda.
Jag åkte därifrån precis innan storstädningen påbörjades. Hade ju en del att påbörja här hemma.

Linn och Sebastian, den senare kom i dag med tåget till Örebro, åkte för att träffa pastorn, brudens morbror som  ska viga brudparet på lördag.
Nu kom ett SMS från Elsemarie:"Allt städat. Allt tvättat.Alla bäddar har rena lakan. N u ska vi sova!"

Tror att jag ska ta en titt bakåt i tiden så år 1992 också ska ta slut någon gång.
Vecka 15 en del barnvakt och besök av vänner. Vecka 16, påskhelgen, skulle jag och Iren åka till Ashram i Tingsryd men det föll så mycket snö i Småland så bilister varnades för att ge sig ut. Vi fick vänta och åkte en dag senare än vi tänkt.

Ser att jag hade något varje dag. Aldrig ensam. Så mycket jag orkade! Kanske höll jag mig "uppe" bättre om jag såg till att alltid vara "i farten", som mor brukade säga. En dag i vecka 17 står det att " jag har gråtit och längtat efter Georg." Lasse och Elsemarie var tydligen hemma för det står att de avstod ett planerat besök hos vänner för att vara hemma med mej. Det tar tid det där med sörjandet.

När jag fortsätter att läsa i dagboken blir jag så trött av att se vilket liv jag levde så jag går till sängs på direkten.Är nu inne på vecka 19. Därmed säger jag GodNatt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar