torsdag 9 juli 2015

Onsdag, torsdag 8,9 juli 2015. Varför brände jag kakorna? Känns lika onödigt som att starta ett krig.

Jo så här gick det till. Jag hade bakat 2 sorters kakor i dag. Det är tillräckligt nu för tiden.Eftersom jag skulle gå på födelsedagskalas hann jag inte baka ut hela sista degen. När jag kom hem överlade jag med mig själv. Skulle jag fortsätta eller skulle jag vänta till i morgon. Klok, som jag är emellanåt, så tyckte jag att det är väl ändå bäst att få det gjort i kväll. Bakade ut, satte in i ugnen, tiduret påslaget.

Gick in i TVrummet och tittade på film. Så intressant! Efter ett par timmar kom jag ut i köket . Varför väntade jag inte till morgondagen med att baka ut resterande deg?

Detta var alltså "senaste nytt."
Gårdagen, onsdag, bjöd på omväxlande regn och solsken, mest av det förstnämnda.

Den nyinflyttade damen i min egen ålder som var hos mig för en vecka sedan kom och fikade. Jordgubbsrulltårta fixade jag till eftermiddagsfikat tillsammans med Astrid. Vi är i samma ålder men hon använder inte glasögon. Ser bra ändå. Lite avis!

Vännen från Bjuv, som nyss förlorat sin yngste son ringde och vi hann byta många tankar i vårt samtal. Känns bra att ha god kontakt med denna nya,fina vän, som jag fått genom mitt bloggskrivande.
Ringde min bror, Helge, 92, om vilken jag kan säga att han aldrig upphör att förvåna mig.
  För en månad sedan opererades han i sitt onda knä. Fick ny knäskål tror jag. ( Är så dålig på att begripa fysiska skador) I alla fall är han på benen och är ute på kortare promenader och är glad över att inte ha ont i sitt knä. Förmodligen har det gått så bra på grund av hans goda kondition, som han byggt upp under flera år genom att regelbundet simma och träna.

Torsdagen, som snart tar slut, började och slutade i grått med 15 grader.
Tog jordgubbstårtan som var kvar sedan gårdagen med till min syster och hennes väninna och fikade förmiddagskaffe där.
Bakade Finska pinnar och en halv(!) sats Drömmar. Resterande sats har jag redan berättat om.
Sedan till födelsedagskalas hos Tobias, mitt yngsta barnbarn. I hans familj snurrar f.n. det mesta omkring det förestående bröllopet för storasyster.

Säga vad man vill om Facebook men det för en hel del gott med sig om man  använder det rätt.
Jag var för något år sedan på begravning av en vän och träffade i det sammanhanget den avlidnes son och hans familj. Vi blev FBvänner, innan vi sa adjö till varandra. Mamma, pappa, en musikalisk dotter med en charmig lillebror och jag och har sedan dess fortsatt med vänskapen
I dag kom en FBhälsning med en förfrågan om jag är hemma fredag eftermiddag då de är på genomresa. Så roligt att få mötas på lite fika hos mej. Ska berätta lite mer om detta i nästa inlägg.

Nu är klockan strax midnatt och endast ett återstår för min del. Promenad till sängen. Sov Gott  vänner! I morgon blir det en ny, spännande dag för oss alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar