fredag 17 juli 2015

Det är roligt nästan jämt,.Fredag 17 juli 2015. Forntid om jag hinner.

Så kul! Dagen började med frukost på altan hos Linn. Vi hann prata en hel del.

Efter promenad hem stekte jag biffar av fläskfärs, från en av stadens höjdare till köttaffärer. Kerstin hade köpt i förgår och i sällskap med den charmige Liam, barnbarnet, kom hon den här vägen och gav mig ett paket av den fina färsen. Jag har det så beviljat!!!!

Sedan hände sig att Linn ringde och frågade om jag ville följa med till Marieberg.
Där tillbringade vi ett antal timmar. Linn köpte en del med tanke på det förestående bröllopet om en vecka och jag provade kläder utan att köpa.

Så kom vännen Stefan. Ställde släpkärran på garageuppfarten, hämtade ett element till sin husvagn, som  nu, över sommaren, ska vara hans bostad. Han band upp rosorna utanför mitt vardagsrumsfönster. Regnet hade slagit ner dem. Nu är de åter på plats och jag njuter , som tidigare, av att se dem hela tiden. Tack, Stefan!

Jag har inte varit så trött i dag men ska ändå gå till vila tidigt i kväll.

Jag tar fram den gamla dagboken från år 1992 och fortsätter där jag slutade min blogg 10 juli d.å.
Jag hade resväskan packad och hämtades av Sven och Maria måndagen 9 mars klockan 6.10.
Skjuts till bussen som tog oss till flyget. Nu skulle Martin och jag hälsa på storebror Fredrik, som jag tidigare berättat om. Han var på Lanzarothe tillsammans med sitt "band" och spelade för semesterfirarna.
Vi hade 2rumslägenhet med stor balkong.
Promenerade till Puerto del Carmen där det fanns affärer så vi kunde handla lite grejor att ta med hem. Veckan fortsatte med att träffa "bandet", som blev bjudna på semlor av medhavda semlebullar från Sverige. Martin spelade ibland landbandy med SunWinggänget. På kvällarna var det roliga grejer av olika slag och "bandet" spelade.

Sista dagarna tog vi promenader till affärer där vi köpte presenter med till Sverige.
Vi njöt av det strålande vädret och solen som sken varje dag. Jag har utförligt skrivit i boken om varje dag.
När vi måndagen den 16 mars kom till Arlanda på kvällen var det  -4 grader!!!!  Buss till Örebro, där vi hämtades av Ulla.

I boken ser jag att det var "full rulle" från första dagen efter hemkomst. Tårtbak, middags och kaffegäster, besök hos människor.
Första fredagen,den 20 mars, står det i boken:" Jonas,  Emil, Kristin och Bernard kommit, Vännen Britt kom och fikade. Anna kom och vi samtalade om NewAge och om en personlig Jesusrelation.
En viss skillnad!
På kvällen hade vi mysigt, de fyra och jag. Åt ostbågar och drack Coccacola!"

Kan ej låta bli att återge vad som står i boken lördagen den 21 mars:" Alla fyra här! SÅ trevligt.
Vi äter köttfärssås med ris.
På kvällen är det "melodifestival" i vardagsrummet, Pojkarna spelar. Kristin och jag är publik. Allt filmas och finns bevarat.  Dagen avslutades vid kakelugnsbrasan på övervåningen med korvgrillning!. Underbara ungar!"

Vecka 12 år 1992 avslutas på söndagen med att barnen hämtas framåt kvällen. Jag fick en ide´ att baka semlebullar och vanliga bullar. "Så då gör jag det och klockan blir 24.00, som vanligt."
Tänk så mycket jag orkade på den tiden!!!
Nu är det dags att sova, I morgon en ny, spännande dag! Gud är så god och har omsorg om oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar