tisdag 21 juli 2015

Tisdag 21 juli 2015. Lugn dag för min del.Oron i vår värld fortsätter.Hinner nog med lite av år 1992

Vaknde vetande att jag hade mycket att ta itu med men inget spciellt planerat.

Dagen grå, solfri och kylig. O, vad vi längtar efter lite sol och värme!
Eftersom jag inte har så mycket att berätta om dagen så tittar jag i min gamla dagbok.Gårdagens inlägg avslutades i vecka 19. Av allt att döma är Lasse och Elsemarie på väg att flytta från Katrineholm till Sköllersta, ett par mil från Örebro. Om fredagen den 8 maj står det:" Jag åker till Katrineholm.
Med bilen fullastad av bokkassar åker jag sedan till Sköllersta och lastar av dem. Åker sedan till Sven och Maria i Hovsta och lämnar tält och sovsäck, som jag hade med från Katrineholm. Hajktid , förmodligen. Sedan till Kerstin med familj och ympar i deras träd 2 körsbär, 2 plommon och 2 oranieympar. Det var då det!
Klockan 19 var jag på bönemöte i Filadelfia.
Det får räcka för vecka 19.

Vecka 20 hände sig att Elsemarie, Linn och jag åkte till Figeholm för ett par dagar.
Måste bara skriva det som står i dagboken för 15 maj:" Ulla ringde. Ajajaj, hon ville köpa en gris. Jag gjorde vad jag kunde för att avstyra sådana ogenomtänkta planer..
Elsemarie och Linn åkte hem. Fredrik kom och fick mat samt lånade ett par fotbollsskor av kusinen i grannskapet. Mamma Maria kom, enligt överenskommelse, med Bernard och Kristin och vi åkte till kusinerna i Hjortkvarn."
 Jag samlade gärna kusiner i liknande åldrar för att de skulle ha roligt tillsammans.
Dagen efter, lördag, "kokade jag ett kilo makaroner och en stor gryta köttfärssås åt 6 hungriga pojkar, förutom oss andra incl. Kristin,som fann sig väl i killgänget men kunde ej tävla med dem i matmängd.

Bakade bullar, 2 sorters kakor och två tårtor. "Ulla är trött efter premiären av Emil i Lönneberga", står det.
Söndagen åkte Ulla till Mikaelskyrkan i Örebro och vidare till Brunnsparken. Jag kunde bjuda på kött och potatis innan vi firade Bernard med att äta den ena av tårtorna jag bakade i går.Han skulle fylla 12 år den 19 maj och Ulla 38 den 18.
Kusinerna ville ej skiljas från varandra men alla hade ju skolan som väntade. Kunde dock ej låta bli att vara lite glad av att se hur de gillade att vara tillsammans.

Bernard, Kristin och jag åkte till Hovsta och sa adjö till varandra.
På kvällen besök av Anna ( en av mina tjejer som bott hos mig), Vi pratade om New Age och reletionen med Jesus i flera timmar. Anna och jag har fortfarande kontakt med varandra och är goda vänner. Hon kunde berätta att mamman, till en kille, som också bott här, hade dött hastigt. Jag hade haft kontakt med familjen då killen bodde här en tid så jag blev ledsen av att höra detta. Han tyckte om sin mamma.
Kvällen avslutades med att jag åkte till tåget med Lasses körkort och bankomatkort. Någon förklaring till detta föreligger inte. Undrar hur det blev med Ullas grisköp. Visar sig nog framöver! Hahaha!
Så hann jag ej så långt med skrivandet i kväll heller, men ändå ett steg på vägen.

 Ni som läste mitt inlägg i går såg att jag letade efter papper. Det ena var faktiskt en check på drygt 500 kronor från Televerket. Jag sa till Gud att jag vet att han vet var den finns men att han inte brukar komma för sent så jag skulle inte oroa mig i förtid. Det skulle ordna sig. Han känner till mitt letande och har hjälpt mig otaliga gånger som svar på bön.

På morgonen i dag satte jag mig med Andaktsboken och Bibeln. Öppnade Bibeln från fel håll. Där låg checken . Varför hade jag lagt den där och inte i väskan kan man undra  men nu har jag lagt den så jag vet var den är och den ska inte bli gammal och aldrig mer komma bort! Sov Gott!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar