lördag 11 juli 2015

Lördag 11 juli 2015. Vacker dag . Sol och 25? grader.

Vissa dagar är jag så trött, så trött! I dag blev det en sådan dag.
Klockan 9 ringde min vän Stefan och undrade om det fanns kaffe och så kunde vi be lite för han hade anledning att vara lite orolig i dag.
Jovisst! Här finns alltid kaffe och jag säger aldrig nej till en medmänniska, som vill komma! Jag är dock tacksam när de ringer en stund innan så jag hinner plocka bort tidningar, dator och böcker från köksbordet.

När Stefan gick så ringde min vän Maria från Bjuv. Jag har tidigare berättat om hennes sorg då yngste sonen nyligen dog. Hon är så fin och klok. I dag skickade hon en notis om en pappa, som i en bilolycka i Amerika förlorat sina två döttrar och sin fru, när de var på besök där. Han skrev och bekräftade. Tydligen var han själv i Sverige när det hände. Maria skrev:" Det är fler, som har det svårt!"  Vi talade i dag  om begravningen och besök av begravningsentreprenören. Och om olikheter i begravningar i Sverige och Rumänien, där hon har sina rötter.

På eftermiddagen förmådde jag mig att gå ut en stund i trädgården. Alfons tycks sköta sig bra. Jag klippte några rotskott, som länge irriterat mig och vattnade de få tomatplantorna på altan. Det räckte för att jag skulle bli trött och gå in.

Stefan ringde. Han var så trött och ville komma en stund. Vi fikade. Han vilade i hammocken medan jag diskade allt, som jag plockade ur diskmaskin, när den ej diskade rent i går. Nu finns disken,ren och fin på tork i maskin!

Ulla smsade, som följer:" Har gjort tjälknöl i dag, bara en provomgång, 7 st.Det gick bra.Men jag tänkte inte på att ugnen blev ockuperad. Skulle ju baka tekakor och rågsiktskakor till "lägret". ( son, sonhustru och några vänner umgås på västkusten några dagar kommande vecka.  Ulla och allas vår Kalas-Monica ställer upp och sköter hushållet åt småbarnsföräldrarna. Gjorde de förra året också. Min anm.)
Bakade ut tekakorna, 80 st.och la på bakplåtspapper på brickor. Gjorde en rågsiktsdeg, 40 st rågsiktskakor.Åkte med alltihop till " jobbet". Gräddade och åkte hem med allt. Tjälknölen klar så i kväll har jag bakat 135 bullar också.
Så gjorde jag lite apelsinmarmelad när jag ändå höll på." Slut citat.
Tjälknölen har att göra med ett kommande bröllop. Den ska frysas in när den kallnat.

Nu ska jag sova, utan att berätta om "resan", som jag antydde i gårdagens blogg!
Känner bara att jag är väldigt trött. I morgon fint besök vid två tillfällen! Då är jag säkert OK. Om jag är trött och tar det lugnt den dagen brukar jag vara pigg nästa dag!
I dag, i trädgården, pratade vi lite med varandra, Gud och jag. Det är så enkelt där på något sätt.. Jag sa att jag ville ha mer ork så jag kunde jobba mer i trädgården. Han sa att det bara är för mej att ge mig ut. Orken ger han mig när jag behöver den. Jag kände mig genast gladare och starkare, även om jag, vid min ålder, inte kan hålla ut lika länge, som jag gjorde tidigare. Men, som en vän sa till mig en gång när jag gnällde:" Var glad för det du har orkat med att göra ". Jamen, så är det ju. GodNatt alla vänner! Gud är god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar