lördag 11 juli 2015

Fredag 10 juli 2015.Kafferep igen! Och så detta ständiga letande! Men nu ska den silas, jordgubbsaften!

I går berättade jag om att jag skulle få besök från Rimbo i dag.Att vi blivit vänner genom FB. Att det började på en väns begravning.
I slutet på 80talet samlades stadens ungdomar från olika kyrkor till det som kallades "Hopp om livet" en vecka varje sommar, i akt och mening att göra Jesus känd för stadens befolkning.
Vid ett av kvällsmötena träffade jag min nu avlidne vän, en man många år yngre än jag. Han ville välja Jesus i sitt liv och några ungdomar bad för honom. Efter detta träffades vi ibland i hans bostad i Brickebacken. Han hade levt ett hårt liv och vi fick många, fina samtal om detta . Han spelade gitarr och sjöng.
 Vi höll kontakten i många år och jag blev vän (ingen FB på den tiden) med hans syster och lärde också känna hans pappa.Fadern tog också emot Jesus, flyttade till Kumla, där han döptes och kom att tillhöra baptistförsamlingen  åren innan han dog.
I dag var systern här tillsammans med sonen och hans familj, mina FBvänner! Så trevligt att mötas utan sorgkläder, som sist!

Nu ska jag göra rårörd jordgubbssaft i kväll. Sedan bär och vatten stått i kylskåpet i 2 dygn.
Kom just på det fina med att jag satte igång att baka kakor i går, innan jag aviserats om besöket i dag.
 Det var ju märkligt!
Nu drar jag till forntiden, närmare bestämt till år 1992.

Vecka 10. 3 mars fyllde jag 65 år. Min andra födelsedag utan Georg! Fick besök av många. Min bror och svägerska kom och överraskade tillsammans med min övriga familj och en del vänner.
Det står i dagboken att jag fick en elektrisk skrivmaskin av mina barn. Den hängde med några år.
Den 5 mars fyllde Martin 16 år. Jag hämtade Sven på jobbet och åkte till Hovsta och gratulerade.
Dagen efter står det att jag köpt cymbal på Allegro. Undrar vad jag skulle ha den till.
Den 7 var en lördag. Ulla, Lennart, barnen och jag till Teatern och såg HuckFinn.Ulla hade fått biljetter genom "sin" folkhögskola.

Söndagen den 8 skriver jag direkt från dagboken:" Pojkarna kom och fikade. I dag gäller att hålla huvudet kallt.Så jag inte får resfeber och gör det jag ska. Ringer Ralf ( vars son med familj var här i dag). Hälsade på hos en av tjejerna, som tidigare bott hos mej men fått egen lägenhet av socialen.
Hade mat med till henne. Allt porslin var använt så bänkarna i den lilla kokvrån var fulla med disk.
Tur att jag gillar att diska! Bakade semlebullar efter hemkomst. Packar ner "fel och för mycket" kläder Lägger mig halv tre och vaknar klockan fyra. Somnade om till 5.10."

Nu är klockan dags för sömn så jag ger mig inte iväg mot något resmål i kväll. Det roliga sparar jag till morgondagen!  Sov Gott vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar