söndag 5 juli 2015

Så mycket intressant det händer fast man är hemma hela dagen.Tack vareFacebook!Lördag, söndag 4,5,juli 2015.

Så mysigt att få vara med på grillfest hos Fredrik, Anna, Johannes och Lovin i fredags.  
       
Sitter vid köksbordet, mitt emot den öppna altandörren. Visst har det både i går och i dag varit närmare 30 grader men i kväll fläktar det något.
I TV berättas just nu om Grekland, som lever i svår ekonomisk kris och i dag har man haft folkomröstning, om vad, kanske jag återkommer till i kommande bloggar. 10 miljoner människor är röstberättigade. Många vill flytta, en del har gjort det, då krisen faktiskt har pågått en lång tid.
De  ca 7 miljoner som bor utomlands får inte rösta. Anledningen till krisen diskuteras både inom och utom landet.

Men nu till gårdagen, lördag. Det var mycket varmt. Kerstin ringde och föreslog att jag, med dem, skulle dela svalkan på landet,en mil utanför staden.
Jag hämtades, bjöds på fika, sill ,potatis och jordgubbar. Celia var också på besök hos farfar och farmor.Roligt också för mej. Fick skjuts hem.

I dag började den varma dagen  med fika och frukost på altan. TVgudstjänst, En timmes sömn i källaren. Lax och grönsaker till lunch.
Nu ska jag(med tanke på event. kommande tider) berätta lite av det som hänt.

Tidig morgon åkte Elsemarie i buss tillsammans med Örebro Kammarkör till Tyskland.
Ulla och Lennart till Dalarna tillsammans med fina vännerna Annelie och Roland.
Jonas ( son till Ulla och Lennart) åkte till Falkenberg tillsammans med sin familj. En annan son, Kristian, skickade via datorn foto på sig och fästmö Ika, från Japan, där de ska tillbringa någon vecka innan han åter ska åka på turne´ i Sverige.
Jag pratade med Fredrik, Tobias, min syster IngaMaj och min bror. Min vän Rita ringde och ville att jag skulle be för henne och morgondagens besök på Vårdcentralen. Hon hade varit på Gudstjänst i Mikaelskyrkan i dag. Hjälp henne gärna i bön för hennes hälsa. Hon ska i morgon åter få en injektion, något hon gruvar sig för. Mår så dåligt av blotta tanken på detta, återkommande varannan vecka.
 Min vän Stefan ringde på väg hem från jobbet. Skulle till en Gudstjänst lite senare.

Linn skickade bild på en  fin smörgåstårta, som hon gjort på jobbet i ICA Maxi, Växjö.
Filip är med kompisar i Turkiet.
Mikael med familj är i sommarhuset på Österlen.

Skryt? OK! Men något annat, som hände på FB i dag, fick igång en del tankar från gamla tider.  och jag kunde ej låta bli att fläta in nutid i dåtid. De tre barnen var i åldern 10-15 år. De fick alla ett bra liv.
 Sven har fru och fyra barn, Kerstin make och tre barn, Ulla make och fyra barn och jag har många barnbarn.

 Lennart Lind, Lesjöfors, skickade i dag in en bild på FB (från en av mina bloggar), som väckte  minnen. Just det här fotot visar Sven,Kerstin och Ulla innan de i sina fina examenskläder ska gå till skolavslutningen en junidag.Jag vill minnas att moster Stina var på besök hos oss och att vi alla efter skolavslutningen och stängning av affären skulle åka hem till mormor Alva i Högskulla.

Det var en vacker försommardag och vi njöt  av den långa resan, ca 44 mil. Grusväg de 12 milen till Örebro. O, så många timmar vi åkte! Det i Norge inköpta smörgåsskrinet med läckra mackor fanns alltid med på våra långresor.Pappa Georg hittade alltid en fin plats för rast och fika.

 Mina tankar gick nu till den där dagen och hur lite vi visste om framtiden. Osökt kommer den där sången som Frälsningsarme´n sjunger:"Min framtid är i Herrens händer", till mig.

Jag ser på fotot av mina älskade barn (en skara som senare skulle utökas med Elsemarie,född i Örebro) och hjärtat flödar över av tacksamhet till Gud för all nåd och barmhärtighet, som kommit oss till del.
"Han leder oss ett steg i sänder på väg till Himlens land", fortsätter den citerade sången. Vetskapen om att någon "större än jag" finns med i livets alla skiften, för att ge råd, stöd och aldrig sviker! Stort!

Nu ska jag tala om att det börjat blåsa svalare vindar genom den öppna altandörren. Jag kan nog sova i vanliga sängen i natt.
Åskrädd, sedan barndomen, tittar jag mot skyn, som ser ut lite "sådär,men ingenting har sagts på TV om åskväder så det blir nog bara regn i morgon.

Om det här blir läst eller inte, så finns det i alla fall "någonstans långt borta" som han skrattande säger, ,Filip, när jag undrar var mina bloggar finns. Jag tror jag ska börja med att skriva ut på papper igen. Har tagit "timeout"nu en tid.
Om ni är i Tyskland, Dalarna, Turkiet,Östhammar, Falkenberg, Japan eller i Sverige så önskar jag allt gott till er! Min käre vän Maria i Bjuv! Tänker särskilt på dej i kväll och ber för dej och de dina!
"Herren är min herde. Mig skall intet fattas. Du är med mig. Din käpp och stav tröstar mig." Du vet det,men ändå! Du är i mina tankar och böner! Gud sviker aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar