tisdag 14 juli 2015

Måndag 13,Tisdag 14 juli 2015. Kronprinsessan Victorias födelsedag,tisdag. Ingen forntid. Har min kavaljer att ta hänsyntill.qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

Han väntade och väntade  att jag skulle blogga klart så vi kunde gå till vila samtidigt, Till slut la han sej ner och somnade på golvet  bredvid min stol.
Måndagen började klockan 7 då den lilla tassen försiktigt puttade på min arm.
Måndagsmatgästen kom . Isak fick långpromenad och jag fick skjuts till träningen. Jag hade ej varit där på ett tag så jag borde kanske inte ha envisats med att köra alla grejer, men en smålänning är envis. På hemvägen besök i matvaruaffären. Där satt han, tiggaren! På förmiddagen hade jag pratat med Gud och sagt att om han ville sända en tiggare i min väg så skulle denne få en sedel. Tänkte att det kanske inte fanns någon där i dag. Det är inte alltid det sitter någon vid just den affären.
Jag tänkte att Gud hade bestämt vilken tiggare som skulle vara där. Jag log mot honom, pekade på några frukter och lät honom förstå att jag vill köpa åt honom. Då visade han hur tandlös han var och gjorde en avvärjande gest med handen. Jag handlade allt jag önskade, lämnade fram min 500lapp och kunde ge tiggaren en 100lapp när jag kom ut ur affären.

Nu hände något märkligt. Jag kände bara hur jag var helt slut. Sov en timme. Fick tacka nej till ett besök och undrade hur fortsättningen skulle bli.
Innan Isak fick sitt första mål mat efter ankomsten till mej så kokade jag en färsk kyckling, klippte skinnet i små bitar och blandade med torrfoder. Isak är mycket kräsen men har särskild kärlek till kyckling.
File´ eller skinn, spelar ingen roll.

Dagen, i dag, tisdag, började i lugn och ro och jag planerade ett besök. När jag kom hem därifrån kom två bilar och stannade på gatan.  Tur att jag gjort en Orientalisk kyckling på köttet som fanns under skinnet som Isak käkat upp. Det blev mat till 4 personer. Just nu slår det mig att jag glömde skicka matlåda med en av mina gäster. Jag är lite glömsk! Kaffe på altan.
Hjälp i trädgården där Stefans motorsåg kom till användning. Mer hjälp i trädgården till min stora glädje!

TVn funkade inte och vi fick ej igång den , Lennart och jag. Han tog en gammal dammsugare med sig för att slänga. Alltid får man hjälp med något av mat eller kaffegäster.
Stefans fina son var med vid fikabordet och hjälpte sin pappa att lasta skräp på kärran som ska hämtas under morgondagen.

Jag lever inget inrutat liv precis. Det är väl därför varje dag är så intressant.
Trot, om ni vill, men nu har Isak väntat på mig så länge att han just har tröttnat. Trots att han sett TV med alla kungligheter på Öland.
Nu ger jag mej och intar bädden. Han blir ej lugn annars, min kavaljer.!
Kisspromenaden är avklarad och jag stekte i kväll en kyckling till dagens måltid, som han intar på kvällen. Allt enligt Husses ordination. Naturligtvis en måltid bestående av skinn och lite av file´n.
Det är han värd, den snälla, hänsynsfulla vovven!

Nu säger vi GodNatt, Isak och jag. Hahaha! Han sover redan på golvet bredvid min stol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar