onsdag 22 juli 2015

Onsdag 22 juli 2015. På hemväg från affären med fullastad barnvagn, rullade nektariner och paprika ut på gatan medan jag pratade i mobilen.

Nu har jag sovit vid köksbordet en god stund. Sömnig efter att i natt ha legat vaken 2-3 timmar så är det  ej så konstigt.
På förmiddagen träffades familjens medlemmar, barn och ingifta, för att öva till bröllopet. Jag var med och lyssnade. Gläder mig åt att ha ytterligare tillfälle att lyssna.
Vi höll till hos Sven och Maria i Hovsta, sjöng, fikade och pratade.

På hemväg från affären dit jag som vanligt gått med min barnvagn råkade jag, medan jag pratade i mobilen, tappa nnektariner och paprika, på övergångsstället. Jag stannade och plockade upp medan bilar och en buss, som just fått grönt väjde och väntade så jag kom över gatan.

Minns ni den där gången då jag gick och smsade och mötte en lång, synskadad man med vit käpp och han ramlade rakt över barnvagnen till bådas förskräckelse. Då lovade jag mig själv att inte använda mobilen så vårdslöst. Fast i dag kunde jag ej låta bli att skratta.

Nu en liten historia från en bok där jag har en del anteckningar.( Jag har LETAT i flera dagar efter den och fann den i dag, av en händelse, som hade med städning av papper att göra)
Filip var tre år, ligger snällt i sängen och väntar på Jon Blund. Jag väntar tåligt vid sängkanten.
"Jag vill att mamma ska komma så fåj ja höja va hon säjej."
"Ska jag hämta mamma? Men jag vet vad hon säger.  Hon säger;" Nu Filip ska du sova."
"Jaha å då jöj inte ja dä.! Mycket riktigt. Mamma kom, vände åter ned för trappan med en glad och pratsam Filip på armen, konstaterande att han var inte alls sömnig.

Själv tänkte jag på den långa väntan på sängkanten.En väntan som kunde ha använts till något annat.
Men förmodligen inte till något bättre. Hallqvistbarnen har ej sovit bort sin tidiga barndom, kan man säga!

Men se bara! Nu har tiden runnit iväg! Jag går nu till vila för att hinna sova ifatt det jag missade föregående natt.  Så jag säger GodNatt, SovGott till er alla! Gud är god och vill oss väl! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar