torsdag 18 december 2014

Torsdag 18 december 2014. En liten nutidsblogg.

Vi har samma mormor. För två år sedan fick vi kännedom om detta. Så tacksam att jag nu får höra lite, som jag aldrig hört förut eftersom jag ej ,efter år 1908, haft vetskap om, när eller var, mormor levde och dog.
Jo nu funkar "nätet" igen  men det blir bara en liten blogg om dagen som gått för jag har litre bråttom. Som pensionär är det,som alla vet, lite tidspress. "Ena dan till Apoteket, nästa till Banken", förutom Vårdcentral, Tandläkare, Seniorträffar och annat som dyker upp.

Jag hade en mamma, som tidigt steg upp på morgonen och hade hunnit med åtskilligt vid den tid då jag så sakta kommit i rörelse. Sedan kan jag, vissa dagar, plötsligt hinna med en hel del av mitt planerade jobb.
Jag är en obotlig "historiemänniska" och blir ofta stående vid en tidning eller bok, fast jag  egentligen är upptagen med något annat. När mamma var på besök hos oss kunde hon ibland ropa:"Ruth, var är du? Har du hittat en bok nu igen? Du höll ju på med" osv.

Jag tycker nog att jag bättrat mig!
I alla fall tog jag itu med lite papperssortering i dag och det var riktigt roligt. Men visst hittade jag ett och annat, skrivet av barn och barnbarn, som jag bara MÅSTE läsa. Tex hittade jag en anteckning jag gjort under Elsemaries tid i Grundskolan. Hon och jag hade samtalat en del om kyrkor och församlingars olikheter. Snabbt tog resonemanget slut med ett skratt från oss båda när hon utbrister
" Det viktiga är att man har en djup och fast tro."
Det hade hon då och det har hon fortfarande. Om man sedan är pingstvän eller tillhör Svenska Kyrkan  är av underordnad betydelse.

Vad gjorde jag nu utöver papperssorterandet?  Sov en timme på förmiddagen eftersom jag vaknade klockan fyra i morse och hade svårt att somna om. Kanske är det fullmåne? Det brukar störa sömnen, tycker jag.

Fick för mig att jag nog borde göra en deg till äkta jullimpor, med skållat mjöl, kummin och pomerans.
Nu står degen och jäser i en stor syltgryta med lock. På varm plats.

Isaks husse och matte, var och en med SINA arbetskamrater, var på julbordsfest så Isak blev tvungen att stanna kvar längre än han brukar. Han hoppar av lycka när han hämtas och i dag gladdes han stort när han förstod att stunden var kommen. Borta bra men hemma bäst. Så också för hundar.

Nu avslutar jag med tacksamhet för ännu en dag,vars temperatur  höll sig strax ovanför 0-strecket. Jag har ännu alla äpplen på altan. I morgon ska jag baka bullar till ett b.b.barns födelsedagskalas och en fruktkaka som enligt tradition ska bakas och bli julklapp. Limporna kan vänta ytterligare någon dag. Jag hoppas att också komma iväg till träning och  dagligvaruaffären i morgon.


Så ber vi för de fördrivna, hungriga och hemlösa. Det är INTE Gud som vill att människor ska fara illa
men, som jag tidigare sagt och som jag läst att Jesus sa:" Hela världen är i den ondes våld". Dock vann Jesus seger på Golgata och budskapet om "Gudsriket," det osynliga, men i full verksamhet, började att, med utgångspunkt från Jerusalem, spridas till människorna och har så fortsatt genom dem som har tagit emot Jesus. Numera fortare genom radio och TV.
 Jag hörde en nyårsaftonsbön i radion för många år sedan. Predikanten sa:" Överallt där något gott sker finns Gud med."  Denne Gud vill vara vår vän och ledsagare och jag är så tacksam för gemenskapen vi har med varandra. Vi strider MED det goda, MOT det onda. Alltid! Sov Gott, kära vänner! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar