fredag 5 december 2014

Fredag 5 december 2014. Julsångscafe´i Hovsta. Lite 90tal.

En del dagar kommer jag ej igång. De dagarna går fortare än andra. "O, forna tiders kvinnor", tänker jag då. Minns min mamma, som hade uträttat så mycket innan klockan slagit tolv på dagarna! Likadant för de flesta husmödrar på den tiden. Det liv, som då levdes, kan knappast jämföras med det liv vi lever i dag. För att hinna allt som måste utföras, då utan hjälpmedel, var de tvungna att börja tidigt varje dag. Söndagar avhöll man sig i största möjliga utsträckning från arbete. Söndagen var vikt för vila och rekreation. Gud hade kanske en tanke med det, när Han från begynnelsen sa till människan att "sex dagar ska du arbeta. På den sjunde ska du vila.

I alla fall gick jag till träningen. Passade på när Isak sov. Han gillar inte när jag går ifrån honom.
I Lundhagskyrkan var det cafe' med julsånger från klockan tre. Min vän Stefan och jag åkte dit. Så fint att få lyssna till sedvanliga julsånger och avnjuta gott kaffe med hembakat och våfflor. Försalingen har en medlem som är bagare och han drar sig ej för besvär ska jag säga! Dessutom finns det goda sångare och musikanter. Nästa söndag ska det bli julkonsert i kyrkan, klockan 11.

Nu ska jag gå till år 1990 och torsdagen den 17 maj. Jag återger ur dagboken. " Vaknar när min älskling ringer mycket tidigt. Han ska åka med tåg till Eskilstuna. Han har bråttom men hinner säga:" Jag älskar dig" och jag älskar honom så mycket. Jag klarar att städa kök och badrum för värken i foten har gett med sig. Jag går med stöd av en käpp. Lennart hämtar Georg vid tåget klockan fyra. Jehuda Fickler, körledaren, vill att Georg ska göra om program åt honom så Georg får direkt åka till konsertlokalen, Filadelfia, för att ordna med detta och måste sedan stanna där. Jag kunde ej vara med denna minnesrika kväll.

Jag lagade mat och tog emot Jehuda och Georg när de kom hem. Georg var så nöjd med att för publiken få berätta om kören och hälsa densamma välkommen  till Sverige och Örebro, särskilt eftersom det fanns både judar och araber med i den stora kören som bjöd på fin musik och sång. En lyckad kväll, tydligen.
 Jag vill minnas att jag tidigare berättat om vårt samtal vid bordet när Jehuda F. sa till Georg: " You have to accept your age", när Georg berättade om sina planer för framtiden som pensionär. Han var vid det här tillfället 63½ år.
Det blev sent innan vi kom i säng.
Jag tar en dag i taget och avslutar för i kväll med att säga GodNatt till er alla, kära vänner.
"Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner."  Jag är så tacksam till Gud för allt jag har fått av hans hand. Jag säger det till honom ganska ofta.
Gick i dag och gnolade på en gammal sångvers:"Nu har jag lärt mig var vägen går, att den som beder är den som får osv." Tack Gud för all omsorg in i minsta detalj! Blev så glad i kväll när Stefan berättade om hur han fått påtaglig hjälp från Gud och vad det betyder för honom. Vi tar ett steg i sänder tillsammans med Gud och ser hur trofast Han är.  SOV GOTT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar