måndag 8 december 2014

Måndag 8 december 2014. Lite söndag och lite 90tal.

Grått i går och grått i dag. Ett av mina barnbarn, Ullas och Lennarts son fyller 35 år i dag  men numera blir det ofta, som i dag, bara ett SMS som uppvaktning. Många  är de som fyller år och jag blir allt äldre och hinner ej som förr. Den här dagen har varit en konstig dag. Jag hade stora planer för dagen men, som oftast nu för tiden, stannar det där.
Jag har sovit mycket, både förmiddag och eftermiddag. Blev lite misstänksam över detta. De senaste åren har jag i december fallit offer för förkylning, som jagats iväg genom att jag fått ett enormt sömnbehov. Hur är det vi brukar säga? Peppar, peppar , ta i trä. Vet ej varifrån det kommer.

Gårdagen började med TV2 och Gudstjänst från Hillsong ännu en gång. Det är livfulla gudstjänster med mycket sång och bra predikan.
Innan dess en frukostgäst och senare besök av en härlig tjej från "min" församling. Hon överlämnade en så vacker blomma och hade med inbjudan till förasamlingens grötfest i januari.

På Stortorget var det "O helga Natt", jag tror för 14e året i följd. I år var det publikrekord med 30000 besökare. På Julafton klockan 20.00 kan vi se det i TV 4. Jag blir så tacksam när jag tänker på att så många människor sjunger ut evangelium om Jesus. Många kanske inte tänker på orden de sjunger men i den osynliga världen har det stor betydelse, hur eller hur, som min mamma brukade uttrycka sig.
Ett telefonsamtal från Växjö gjorde i övrigt min dag ljus,

Nu betar vi av ytterligare en dag från maj 1990,18 maj, Ullas 36 årsdag.
Jag fick, som vanligt, kaffe på sängen. Jehuda F. skulle åka vidare mot Jerusalem med sin kör. Han ville bara ha lite kaffe, så vi skickade med honom frukost att äta på bussen. Georg skjutsade honom till Filadelfia där alla i kören samlats, vinkade av dem 7.45 och kom sedan hem till mig för frukost. Efter denna åkte han till Studieförbundet för att förstora "brudparets" lysningsannons som han tänkte göra något roligt av till bröllopet.
 På söndagen skulle vi ha lysningskaffe för många gäster och det var mycket att stå i. Jag haltade omkring med käppen och tog tacksamt emot all hjälp jag kunde få från omgivningen.
Jag bakade tårtor, Georg handlade på Ekershallen. Jobbade sedan med gårdspumpen men lyckades ej få upp vatten.
Han gick till sängs redan vid 19 tiden för han var så trött!!
Ja, så här står det i min dagbok den 18 maj 1990. Ulla fick inget besök på sin födelsedag och Greta Lennqvist kom ej till kyrkogården, dit Georg lovat skjutsa henne.
Nu ska jag försöka  göra något av det jag planerade i morse. Sedan sova.
Avslutar med några ord ur sången:" O HELGA NATT, O HELGA STUND FÖR VÄRLDEN--- DU FRÄLSNING ÅT OSS GAV.....
UTI DIN SLAV DU SER EN ÄLSKAD BRODER, OCH SE, DIN OVÄN SKA BLI DIG SÅ KÄR osv.

Jag är så tacksam för att ännu en gång få fira att Jesus kom till vår jord för att erbjuda oss evig frälsning! Sov Gott kära vänner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar