söndag 28 december 2014

Söndag 28 december 2014. Forts. julhelgen .

"När juldagsmorgon glimmar." I Brunnskyrkan på Loka Brunn juldagen2014.
Att vakna och se att det är minus 16 grader ute är sannerligen inte min grej. Nu hade jag tur i dag för jag hade bjudit hit familjen Hallqvist att äta lunch här innan dottern återvände till Växjö, där hon har sitt hem  numera. Fästmannen, som firat julen hos SINA föräldrar, kommer också hem till Växjö i kväll.
Som sagt, det var bra med lunchen för då måste jag tänka på annat än kylan.
Efterrätt så god hade de med sig. Jag bjöd på god förrätt. Jag hade funderat på att duka i vardagsrummet men valde köket. När familjen anlänt blev det "andra bullar".

Snabbt kom en extra skiva i bordet i vardagsrummet , fin duk fick jag fram.Fina servisen, finaste glasen, vackra servetter.
Allt gick på nolltid och det blev så fint som jag ju  helst ville ha det och som det var i forna dar. Numera är jag trött och väljer enkla vägar.
Efter maten tog Lasse och Linn hand om köket, serverade kaffe och den goda efterrätten de bjöd på.
Allt blev så mycket lättare genom hjälpen jag fick.
Så vinkade vi ännu en gång av Linn, som skall jobba i morgon. Studentlivet har sina vedermödor, men hon trivs och båda jobbar för att kunna bo kvar i sin trivsamma lägenhet under studietiden och även ha en liten bil.

Nu väntar jag på att få höra att hon kommit fram till Växjö.

Under tiden ska jag berätta klart om julhelgen på Loka Brunn.
Vi kom före lunch. Efter middagen samlades alla som ville i Brasrummet där vi fick lyssna till,( sjunga med om vi ville), vackra julsånger, lyssna till Julevangeliet, se när de många barnen klädde julgranen och höra mera sång. Mamma Malin, i den andra familjen, hade sina föräldrar med och "morfar" sjöng så fint, "O helga natt", och drog ner många applåder.

Julaftonsmorgonen träffades familjerna, som de brukar, till morgonkaffe då också  var sin julklapp delades ut. Detta före frukost.
Julbordet mitt på dagen är en fröjd för öga och mun. SÅÅ mycket god mat!
Eftermiddagen ägnades åt bubbelbad och motion i simbassängen innan vi fick gröt och skinka.

Kvällen var det "hejsan, hoppsan" för hela slanten. Elsemarie och Lasse, Malin och Urban med sina "barn" sjöng och spelade "Nu är det jul igen " och andra godingar, som slutade med långdans då alla, stora och små, hängde på! Plötsligt blev det stopp!
Jultomten kom! Ur två säckar plockade han fram paket till alla barn. De behövde bara säga sitt namn så fanns ett paket. Så roligt och vad de strålade av lycka!

Godis, glögg och kaffe fanns förstås hela tiden framme och när alla ville sova så gick "våra" familjer för att dela ut sina egna julklappar. Vår familj höll till i ett fint rum i källarplanet. De andra på övervåningen. En trivsam stund tillsammans med familjen. I år var också Lasses mamma med. Roligt för oss alla. Lasses pappa dog i somras så det kändes bra för henne att vara med barn och barnbarn i julhelgen.

Juldagen samlades vi vid 12tiden,som sed är, i den kalla Brunnskyrkan där publiken möttes vid dörren med en mugg varm choklad. Att sitta på renfällar och värmas av drycken medan sångarna står där framme, med ytterkläder på, sjungande "När juldagasmorgon glimmar" och " Nu tändas tusen juleljus", vilken känsla!
Efter det direkt till lunchbordet med så mycket god mat. Tacksam för allt!  Så klart gick mina tankar då och då till tiggarna. Kanske de åkte till Bulgarien före jul. Jag hoppas det! De kommer i så fall tillbaka.

Tredje kvällen bestod underhållningen av jazzmusik och en del solonummer. Antal besök denna julhelg var 160 personer. En och annan som var med förra året träffade jag, men har så svårt att komma ihåg utseende. Skönt nog har Elsemarie lätt för det. Det här var sjätte året på Loka för de här två familjerna som sköter underhållning och lite värdskap så de har ju en del bekanta, som kommer åter.

Annandagen kom alla rester fram till "brunchen", som alla åt före hemfärd. Vårt gäng samlades en kort stund med en kopp kaffe för att sedan önska varandra "Gott Nytt År" .
Det säger jag inte till er nu , men Godnatt! Jag ska snart vara i säng. Linn SMSade klockan 21.00 att hon hade kommit till Växjö. Det känns bra!
VAR RÄDDA OM VARANDRA, får bli min korta avslutning för den här gången. Tacksam att jag varit ganska pigg i dag men nu känns det som att jag skulle gilla att ta en Alvedon. Hittade Ipren i dag så jag kan ta en sådan och ett glas vatten.  Sov Gott, vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar