tisdag 30 juli 2019

Tisdag 30 juli 2019! Det finns dagar då jag gråtit ohejdat. I dag har jag tillsammans med Rebecca skrattat ohejdat.

" Här växlar det av dagar år, av vinter sommar  höst och vår " sjunger vi.

" Att gråta har sin tid, att skratta har sin!"
"Att få gråta UT" är ett känt uttryck. Det är nyttigt för människan att någon gång få gråta ut inneboende sorg och besvikelse!"

Att få "skratta UT, hör man inte så ofta fast det gör vi ju ändå!
Visst är det underbart att ibland få skratta ! I dag har min vninna Rebecca och jag skrattat ohejdat. Vi kommer säkert att sova gott i natt.

Det hela berodde på ett lite invecklat  missförstånd då Rebecca pratade om iPhone och jag envisades med att tycka att hon sa Alfons.   Den senare, min trogna gräsklippare,  som gick runt i min trädgård på Trängkårsvägen! Tyst och stilla gick han omkring och klippte gräsmattan. Vi blev goda vänner, Alfons och jag men  när jag sålde villan  fick han följa med han med i köpet!

Rebecca skulle i dag hjälpa mig med min iPhone och frågade vad min telefon heter. Hon behövde veta detta. Eftersom jag är fullständigt "borta" vad all teknik beträffar så hade jag betydligt lättare att lyssna till Alfons än till iPhone! 
Har den ett namn, blev min fråga. Joo det hade den sa Rebecca ! Jag föreslog Halebop, något hon inte nöjde sig med, Till slut frågade hon om jag hade en sladd hon kunde få titta på. OK, jag plockade fram den sladd jag använder när jag laddar min iPhone ! Hon tittade på den och utbrast glatt att "det ÄR ju en iPhone du har.

Gissa om vi skrattade! Högt och LÄNGE!

Alfons vandrar omkring på Trängkårsvägen och klipper gräset. Min iPhone behöver inget extranamn utan fungerar med sitt rätta namn!
Jag har bara EN hörapparat som funkar. I morgon när Kerstin och jag ska till Cardiologen för ultraljud av mitt hjärta ska vi passa på att gå till Audiologen för att få  den andra lagad!!

Men var så säker på att Rebecca och jag i framtiden  kommer att minnas och skratta för det blev verkligen något att skratta åt!  Att missförståndet varade så länge så hon mäste be om sladden för att kolla vilken sorts telefon det rörde sig om.

Ja så blev det en rolig dag för oss. Hur livet ser ut i stora vida världen har jag ej kollat  i dag.

I mitt kylskåp kan jag hitta en del godsaker som barnen plockat dit.
I dag en underbar lammgryta, perfekt kryddad, som Kerstin lämnade  kvar i förgår.

De tar reda på om jag äter och dricker och tar min medicin.  Mina fantastiska barn!
I dag har Lennart och Ulla haft hand om en begravning i sin kyrka.
Lennart, utbildad pastor, är  ibland förrättare vid begravningar och han är känd för att skapa den atmosfär som behövs för att begravningen blir den värdiga  högtid som de sörjande förväntar sig!

Nu säger jag Godnatt eftersom jag gäspar lite för mycket och snarast måste till sängen!
Kan  tala om att det i kväll är betydligt lägre temperatur i luften än vad fallet var i går kväll!
Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar