lördag 13 juli 2019

Lördag 13 juli 2019. Lite fredag också.

I morgon är det en hel vecka sedan jag kom hem från Göteborg och Onsala!
Jag kom hem med en dröm om en fin vecka då jag skulle ha arbetslust, hinna med allt som låg och väntade. Kanske göra något besök. I alla fall bjuda hit någon! Visserligen är många av mina  "gamla" vänner döda. Satt i dag och tänkte på många namn  men några finns ännu kvar att kontakta och en del nya har tillkommit!

Hur blev veckan? Mest har jag sovit! Bortsett från min benägenhet att ej kunna hantera luftombytet så har det mellan sömnturerna  varit en del turbulenser som tagit ut sin rätt!
Vissa förkylningssymptom och händelser i min omgivning har, som jag tror, satt sina spår!

Det är semestertider. Folk har rest bort från stan och min utevistelse har inkränkt sig till den där promenaden längs med Drottninggatan till Nikolaikyrkan.
I torsdags var den,som vanligt, öppen

I går när jag kom dit var den stängd.  Jag satte mig på en bänk . Där satt en ung kille. för vilken jag berättade att jag brukar gå till kyrkan  och prata med Gud.  "Brukade han också be till Gud?"
"Nja , nej inte ofta. men om jag behöver hjälp med något!"  Jag sa till honom att det verkar som om han har en bit till att gå. Jo det var precis vad han också trodde !
För att livet tillsammans med Gud ska bli riktigt spännande så behöver vi ha en personlig relation med honom!
Vänner, som läser detta! Låt oss be för den där killen . Jag tror att han var på tillfälligt besök i staden. Jag lät honom förstå att jag var glad för att Guds ledning gjort att jag fick träffa honom!

I dag är det lördag!  Kerstin ringde. Barnen hör alltid av sig och jag har tidigare sagt att jag är så tacksam  för att de alltid, tillsammans med sina familjer , gör allt de kan för att på alla  sätt stötta mig de dagar jag har kvar att leva. Hur många vet bara Gud!

En del dagar känns bara som att jag har nog med att klara av livet för egen del fast jag gärna vill bli till glädje för mina medvandrare, Gör det ni ska medan ni orkar! Kraftlösheten smyger sig stilla på utan att det märks .

I dag blev det fest. Att bli bjuden till son och sonhustru på läcker sillunch med potatis från egen skörd är något fantastiskt. Tillsammans med Kristin bli hämtad från stan till "utkanten"  i Hovsta och få äta sill tillsammans med familjen var så mysigt!  Jordgubbar, grädde och glass till efterrätt! Bättre sommarlunch finns inte! Om ni frågar mej!
Satte mig, vid hemkomst, i en fåtölj och så blev det som det brukar. Jag somnade.

I dag har Lasse och Elsemarie anlänt till Rotterdam  för jazzkonsert, tror jag!
I morgon blir det, för min del, lunch tillsammans med barnbarn
Tack alla som ber för mig! Veckan kunde ha varit bättre  men jag är så tacksam för alla bönesvar jag får av Gud! Jag har änglar som Herren använder "för att hjälpa mig när jag känner mig lite dålig.

Ofta gråter jag lite när jag ser Guds fantastiska  omsorg om mig. I ALLT, som han sa för flera år sedan vid ett till fälle då jag var i" botten" av allt eget.  Han har stått fast vid sitt ord!Sviker aldrig!

Nu blir det sängen och jag ser fram emot en bra dag i morgon! Så tacksam för att ni ber för mej!
Gud välsigne er, kära vänner! Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar