fredag 18 maj 2018

Torsdag 17 maj 2018. Fredag 18 maj 2018

Två viktiga dagar  har passerat.
Den 17 maj är det Norges Nationaldag. Norge var ockuperat av Tyskland i samband med andra världskriget, som varade mellan 1939 och 1945.
På pappas sida hade vi, och har, släktingar i Norge. Jag minns när pappas kusin Unni berättade om första gången efter krigets slut,som de var fria att fira sin Nationaldag på nytt efter ockupationsåren.
Vilken glädje alla kände. Barnen sprang och viftade med Norska pappersflaggor. Här och där kunde de se tyska soldater stå och titta på hur kapitulationen var ett faktum och glädjen som följde i dess spår. Förmodligen var de tyska soldaterna nöjda med att allt var över och de fick resa hem till sitt land igen. Ett land så sargat, städer sönderbombade, människor skadade och många familjer som förlorat någon av sina kära. Men i Norge hörde de ej hemma.
"Varför skola människor strida? Varför skall det flyta blod?", börjar en låt som sjungits många gånger under årens lopp. Lyssnade just nu när Bertil Boo, sjöng den på en gammal grammofonskiva 
 av märket Sonora!!!

Denna dag , den 18 maj är en stor dag för vår familj. För 64 år sedan föddes Ulla.
Vi hade då, som familj, flyttat från Kil till Lesjöfors, där våra tre första barn tillbringade sina första år innan vi drog vidare mot Örebro där den fjärde och sista i barnaskaran föddes.

Vi har nu en stor,härlig familj och jag fylls ofta av tacksamhet för allt gott de givit oss och inte minst mej, sedan Georg dog och jag fortsatt mitt liv tillsammans med dem.

I dag tog jag färdtjänst till min berömda hårfrisörska, Beata.
Snart åker jag till Wien och håret måste fixas här hemma, så jag vet att jag blir nöjd.
Solen skiner varje dag så på hemvägen promenerade jag . Kallar den promenaden för min Nostalgitripp för det finns många minnen att uppleva efter den vägen.

I morse vaknade jag ännu en gång redan klockan halv fem utan att kunna somna om. Inte ens i fåtöljen. Därför är jag så sömnig nu.
Tobias var inne och sa adjö innan han i bilen åkte till Göteborg där han får möta familjen ett par dagar. Jag börjar få lite resfeber, som vanligt då jag ska ge mig av hemifrån.
Tobias lovade att ringa när han kom fram till Onsala så jag väntar på det samtalet.
Efter min lilla resa till Österrike ska jag ta några dagar i Göteborg där jag förutom Elsemarie och Lasse har familjen Palumbo att hälsa på.

"Nu är måttet rågat ropar Jon Blund". Ja,ja, du har så rätt. Nu är dags att sova med hopp om att ej ännu en natt vakna halv fem utan att kunna somna om igen.
Nu önskar jag er alla en skön  och GOD NATT! Sov Gott!
I morgon ska solen skina och flera dagar framöver. Härligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar