tisdag 8 maj 2018

Tisdag 8 maj 2018. Vilken sommardag!

Att redan när man inleder bloggandet se vissa tendenser tydande på att det finns risk för att vi ännu en gång ska bli osams, datorn och jag bådar inte gott. Skulle det bli alltför allvarligt lägger jag av på direkten och nu vet ni om det, utifall det skulle hända.

Dagen började bra men alla sysslor som jag sparat till i dag är fortfarande sparade. Den som spar han har!
Jag har plockat in disken i diskmaskin och i morgon ska jag plocka ur den.
Jag tänkte ta en promenad men gjorde det inte. Mycket annat tog samma väg.

Nu ska jag tala om vad jag tycker om min inglasade balkong, Om min inglasade balkong tycker jag. Den har i dag ej varit inglasad.Så enkelt att dra ifrån glasen. Där har jag suttit och njutit tillsammans med ett barnbarn som jag missade i går. Vi sitter som ett par tonåringar och trycker meddelanden på våra iPhones  Pratar lite emellanåt och mår så gott. Nu är klockan 21.00 och termometern visar på 25 grader. VILKEN KVÄLL!
Det var ju sådana här kvällar det alltid var när man var barn. 
Märkligt är att sådana här kvällar minns jag barndomshemmet, mina fina föräldrar och fyra syskon särskilt väl. Vi var ju verkligen privilegierade med Östersjön glittrande nedanför trädgårdsbacken.
Jag minns att vi i regel inte tog något dopp i sjön förrän efter 13 juni då skolavslutningen infann sig.

Nu, har i alla fall hälften av våra vuxna barn redan för ett par veckor sedan börjat bada i sjön. Elsemariech Lasse stortrivs i Onsala med havet nära  Efter alla somrar hos mormor i Högskulla så har Elsemarie det där med sjön inprogrammerat i kroppen. Lasse och hon tar morgonkaffekorgen med sig och drar till havet. Förstår hur det känns. Att mamma och pappa flyttade  till Figeholm när vi var barn har jag alltid varit djupt tacksam för. Vilket liv att leva!!
Nu ser vi fram mot en ny underbar tid.
Jag har en resa till Wien framför mig och börjar redan få lite resfeber.
Men just nu är det sängen som väntar och jag tar en liten stund på balkongen innan jag bjuder in Jon Blund att komma. Sov Gott mina vänner!  Det blev en mager blogg men jag kunde inte få till det bättre. Natti, Natti! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar