lördag 1 november 2014

Allhelgonadagen lördag 1 november 2014. Lite 90tal.

Mulet i dag ,8 grader. Sven och Maria var i morse på Maxi och ringde till mej och frågade om det var något jag behövde. Vilka barn jag har! Alla fyra samma omsorg om sin mamma. Jag kan bara vara tacksam.
I dag är det den dagen då vi brukar gå till kyrkogården fram på kvällen. Elsemarie och jag, som bor i varandras närhet brukar ta en tur till Almby kyrka den här kvällen. Så vackert med alla ljus lysande i mörkret. Barn och äldre finns där som skuggor och jag tänker på alla de som under året mist en anhörig. Sorgen är en svår process att genomgå och det tar lång tid att komma över den. Elsemarie hade köpt ett batteridrivet ljus och en liten dekoration att lägga på graven. Vi är sällan där eftersom vi överlämnat vården till Kyrkogårdsförvaltningen. Den här dagen vill vi inte missa, utan det blir en liten minnesstund där.

På förmiddagen lyssnade jag till en god predikan från stadens Pingstkyrka.Ska försöka få den på band.
Men nu ska vi ta slut på mars månad år 1990.

20 mars.Besök av Margit Ström. Ulla, Lennart och barnen kom från Finland och fick kaffe och mat. Trädgårdskonsulent Nordström kom en stund, sedan Inga och en tjej från Mönsterås. Säger som mamma när hon i sin dagbok skrev:" Så kom den, så kom den och den! O,så roligt!"
Både mamma och jag menade det verkligen.

21 mars. Sven ringt att Bernard är sjuk så jag åker dit och är där eftermiddag och kväll.
Fredrik sover här.
22 mars. Georg ringt tidig morgon. Maria kom med Bernard som är sjuk i dag också. Joel ramlat ur en gunga. Börje ringt. Han mår ej bra.
23.mars. Bernard kvar här. Så mysig han är! Vi bakar bullar och sockerkaka. På kvällen kommer Georg hem från Israel. Johannes sover hos sin syster.

25 mars, söndag.Georg och jag till Katrineholm och beser blivande bröllopsparets lägenhet. Elsemarie lämnar sin och flyttar in där. Sommartid börjar. Fikade hos Lasses föräldrar. Georg tog tåget till Linköping. Jag ringde till Småland och bekräftade att vi ville hyra sommarstugan för 4.000 kr. Så nöjda!
26 mars. Måndagsbön men Doris och jag stannar hos mej. Doris orkar ej träffa flera människor samtidigt, så vi har måndagsbön på två  ställen.
. Kristin ringde:"Farmor, kan inte du komma hit o va barnvakt?" Jag frågade om hon kunde komma hit. Hon kom och fem personer till. Doris hämtades av sin man och jag la på telefonluren ,som varit avlagd medan Doris och jag var ensamma. Då ringde förutom fyra från min familj, ytterligare fem personer.
Nästa dag var Kristin sjuk. Maria hämtade henne.
28 mars,onsdag.Tre pastorer och två kontorister från min församling Filadelfia fick lunch här. Efter det åkte jag till min blinda vän med kassettbandet jag läst in. På kvällen med Riafolket till Palmbohult.

29 mars.Ulla och Lennart ska få gäster från Småland på lördag så jag bakar bullar, två sockerkakoroch tre sorters kakor. Bernard och Kristin här en stund på eftermiddagen.Gullungar! På kvällen åker jag till vår granne på 70talet, Alfhild, och gratulerar på födelsedagen. Johannes har eldat i kakelugnen så rummet var fullt av rök när jag kom hem. För modligen ett stängt spjäll.

31 mars. Georg kom hem i går. I dag fick jag kaffe på sängen klockan halv sex innan han for till Jönköping på Studieförbundssamling. Jag cyklade i det fina vädret på förmiddagen till Rostahemmet, såg teater, lyssnade till en psykolog. Kanske socialen?? Georg kom åter på kvällen.
Så var också mars månad avslutad och jag kan gå till vila, tacksam för en lugn och stilla dag.
Säger Godnatt till er alla. Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar