torsdag 27 november 2014

Torsdag 27 november 2014. Mer av år 1990

Det nyförlovade paret paret väntar på maten när familjen är samlad till sedvanlig lunch i advent 1989.25 årsfirande förra veckan.
Samma grå väder som i går men 1 grad +. Det gläder mig. Vad har jag gjort i dag?
Mådde inte så bra i morse så jag tog det lugnt. Har blött näsblod ett par dagar, dock inte i dag.
Bakade några vaniljbullar, som barnbarnet hämtade på väg hem från skolan. Packade barnvagnen full med "återvinning". Gick till brevlådan med postgirokuvertet så räkningarna blir betalda i tid.
Återvinningen med alla stora containrar finns bredvid brevlådan men när jag denna gång kom dit var klockan halv 6 och det var mörkt, mörkt. Tur att jag har en liten ficklampa i fickan så allt hamnade på rätt plats.

Nu åter till maj månad år 1990. Jag återger från min dagbok. Fredag 4 maj.
En ny dag. "Hos Herren, Herren finns räddning från döden. Han uppehåller mig med sin rättfärdighets högra hand. De bibelorden kom till mig när jag vaknade i morse. Det är underbart att få vakna till Guds Ord. I dag kommer inte Georg hem. Jag arbetar i trädgården till kl 22. Rensat upp bakom växthuset och i jordgubbslandet. Do ar trutt. Jag kan se det, säger Johannes och skrattar."

Lördag 5 maj.Ur dagboken. Jag jobbar i trädgården. I Adolfsberg och köper staket. Kerstin med make och pojkar klipper gräset och fikar med mej. Jag fortsätter med hallonhäcken till klockan 22  då det är för mörkt att arbeta ute.
6 maj. Jag hälsar på hos Greta Lennqvist. Kokar kroppkakor. Vilken meningsfull dag det blev. Hon är så ensam. Pratade med Georg som gladdes över att jag gjort Greta glad. Hon vill åka till Almby kyrkogård och titta till gravarna så Georg lovade att skjutsa henne dit den 18 maj då han ska vara hemma i Örebro.
7 maj. Sol och värme fortsätter. Lennart till lunch. På kvällen Studiecirkeln här hemma. Efter det kom en socialsekreterare med en pojke i nedre tonåren. Han hade varit efterlyst en vecka.
8 maj. Rita skrivs ut från Mellringe i dag.
9 maj.Tonårskillen och jag jobbar i trädgården. En socialsekreterare kommer och pratar med Johannes om en framtida lägenhet.
10 maj. Tonårskillen och jag till Socialen i det område där han hör hemma.
Hämtar Georg vid tåget 20.40. Han är trött!

Med detta avslutar jag dagens bloggande. Ska greja lite i köket innan jag tar tidig natt. Det blev ingen träning i dag. Hoppas komma iväg i morgon!  Sov Gott, kära bloggläsare! Gud är med oss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar