tisdag 4 november 2014

Tisdag 4 november 2014. Inte alla dagar blir som man tänkt. Forts. År 1990.

Från källarvalven och tiden i Borensberg. Elsemarie fick se detta och hon säger att det är från 9ornas resa till Leninggrad. Håll till godo, flickor. År 1982.

Att jag har så dålig ordning på mina foton! Underligt nog har jag ej slutat att hoppas att en dag ha alla foton i pärmar! Ska berätta hur dagen avlöpt. Trots att jag är obotlig tidsoptimist så hade jag just i dag bestämda planer, vad jag skulle göra och i vilken ordning. Först städa sovrummet. Sedan gå till Immanuelskyrkan på en träff för seniorer. Hemkommen därifrån städa skafferiet.

Kom inte igång med städningen. Kom att tänka på att jag skulle åka till Gräddö på fredag. Måste nog ringa Kjell som sköter om träffen på kvällen. Joodå, allt är planerat, men invånarna är så gamla så de minns ej och vet ej så mycket som önskvärt vore, från år 1905 och vår mormors liv. Några har hört att föräldrarna talade om saker och ting som barnen ej skulle höra. Intresset var väl ej heller så stort bland
dessa på den tiden.
Efter samtalet kom jag på att jag skulle ju gå till min bosniska väninna, som återkommit från sommarvistelsen i sitt hemland. Sagtoch gjort! Ringde och frågade om hon i stället ville komma till mej. Joodå, hon känner mej och mitt motstånd att ge mig ut, och kom omgående. Vi fikade och pratade. Isak viftade på svansen i snabb takt vid åsynen av sin vän, hoppade upp i soffan och höll sig nära henne. Han hade inte glömt!

Efter besöket skulle jag börja städa sovrummet, men kom på att jag faktiskt länge tänkt städa skafferiet så då gjorde jag det . Skulle, så klart, hinna städa också. Jag är mycket grundlig när jag städar skafferi, hemma eller hos barnen, så det tog sin rundliga tid. Fint blev det!

Telfonen ringde. Min vän Stefan mådde inte bra. Han hade flyttat tillbaka till sin lägenhet från husvagnen där han bott några månader. Han hade, när han hyrde ut lägenheten, slängt eller gett bort sina möbler, så det var ju inte så konstigt om han var lite deppig när han kommer åter och i stort sett bara har en soffa .
Han kom hit. Vi fikade och pratade och sedan gick han till tisdagsbönen med en grupp kristna här i stan. Gud är med honom och har alltid varit så även när livet ibland sett hopplöst ut. Gud sviker aldrig!

När han åkt tänkte jag att det skulle väl vara lika bra att städa ur kylskåpet också. Jovisst, det gjorde jag. Efter det två telefonsamtal. Men Bloggen! Javisst, det var dags för den,så jag satte igång. Men städningen då? Må Gud välsigna tiden i morgon och må jag bestämma rätt syssla på morgonen och utföra den. Tyvärr är det så här det ofta blir för en tidsoptimist och lite slarv i hanterandet av tiden.

Jag fortsätter med april1990.Den 16, annandag påsk.Georg och jag tittar på TVgudstjänsten.Sven, Maria och barnen äter middag med oss. Johannes kompis, som varit här några dagar åkte hem. Georg till Linköping.
17 april. Trädklippning här under ledning av Nordström. Jag bjöd på hembakad tårta och kaffe.
18. Köpte 16 liter grädde hos Lucullus. Vispade hälften. Frös in allt med tanke på bröllopet. Tårtor och potatisgratäng. Till Palmbohult på kvällen. Andra har flyttat in där så vi måste dela utrymmet med dem. Inte var det så vi tänkt!
19. Bakar bullar och massor av kakor hela dagen. Kristin här.
20. Fredag. Hämtar Georg vid tåget. Handlar på Ekershallen.

21. Hämtar flistuggen hos Nordström. Flisar grenar efter trädklippningen. Mikael hade fått en egen liten lägenhet. Vi åkte dit och gratulerade 18åringen. Sedan till Vessels där vi åt och handlade. På kvällen konsert i Sörbykyrkan. Sedan tittade vi på Musikfrågan i TV.
22. I dag bjuder jag Georg kaffe på sängen! Lite ovanligt. Pojkarna fikar med oss vid köksbordet efter tidningsutbärningen. Pannan har stannat. Igen! Sett Påskmässa på TV. Georg med tåget till Linköping.
23. Måndag. Jag till Sörbykyrkan på fm. "Förbön för Sverige."
Besök av min "syjunta" från Borensberg. Elsie, Erna Ingeborg, Gunborg och Eivor. Jag bjöd på potatissoppa,  kaffe med kakor och tårta.

24.Ulla och Kristian kom kl 9.00. Ulla till sammanträde. Sedan till Nordström och lärde oss att ympa. SÅ intressant.
25. Georg ringde kl.6. Min morgonpigga Georg! Jag läste klart Loren Canninghams bok. Så bra! Arne, min väninna Doris man, kom hit med ett kassettband där jag fick lyssna till Doris och jag fick höra hur dålig hon egentligen är. Det gör så ont i hjärtat. Min bästa vän! Inga och jag till Palmbohult på kvällen.

Jag har använt mig av  min dagbok även denna blogg. Nu ska jag gå till vila. Förhoppningsvis ska jag göra i morgon det jag inte gjort i dag. Gud med oss alla!





  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar