måndag 24 november 2014

Måndag 24 november 2014.Och lite mer.

Yv
Så gick helgen. Både Linn och Filip kom hem för att fira Filips 20årsdag på söndagen. Lördagen skulle jag ha varit på barndop i Stockholm, i Örebro för att gratulera Gustav, barnbarnsbarnet som fyllde 8 år, förutom att jag lovat Filip att ta hand om hans storasyster Linn på kvällen medan han hade fest med sina barndomskompisar för firande av födelsedagen. Elsemarie och Lasse hade tursamt nog tänkt gå på restaurang för att fira sin 25åriga förlovningsdag, så de försvann. Tobias gick till en kompis. Linn och jag hade inte  träffats på tu man hand sedan lång tid så vi fick en myskväll tillsammans. Åt god mat och tittade på Carola på TV innan Tobias hämtades och familjen vid midnatt samlades där hemma.

På söndagen var det en liten enskild fest för familjen. Jag hämtades och fick skjuts hem.
Tidigt i morse tog Filip tåget till Göteborg, Linn till Växjö i sin bil, tillsammans med sin lilla vovve Frank.

I dag kom jag iväg till träningen efter en veckas brake. Fick i ösregnet skjuts av matgästen, som vanligt.
I dag har "lillasyster" Stina opererats på sjukhuset i Västervik. Får stanna till i morgon då hon får ta hand om sig så gott hon kan efter hemkomst. Men kavat som hon är lär det nog gå bra! Hon har varit med förr!

 Nu är det dags att titta lite på maj månad 1990. Som jag sagt så är jag fortfarande detaljerad när jag berättar det som står i min dagbok.
Maj 1. Sol och värme i dag också. Vi jobbar i trädgården. Georg gräver och jag rensar hallonlandet.
Vi åker till Centralen och hämtar Kristina Tufvesson, som ska vara i Örebro ett par dagar innan hon åker till Paraguay för en ny period i Örebromissionens tjänst. Georg och hon pratar medan jag fixar middag. Efter det skjutsar vi Georg till tåget. Martin och Magnus flyttar hem till sina familjer efter några dagar hos oss. Kristina och jag pratar hela kvällen.

Jag får avsluta här för jag är alltför trött för att fortsätta. Är så glad att Filip ordnat så det trådlösa funkar. Telefonen är ej ännu igång men det ska jag ta med Telia.

Nu tackar jag dig Gud för allt gott du givit i dag. Hjälp alla tiggarna på våra gator! Välsigna och hjälp människorna som ordnar med härbärgen åt dessa som sitter och räcker fram sin pappersmugg för att få en slant. Ingen skulle behöva ha det så! Livet är inte rättvist. Utanför "min" mataffär sitter varje dag en kvinna från Bulgarien. Vi har god kontakt men vi kan bara prata genom rörelser. Ska skaffa ett lexikon så jag kan ställa lite frågor. Att hon har man och två halvstora barn i Bulgarien har jag "fått fram" men jag skulle vilja veta var hon bor här i Öerebro.

Nu tar jag kväll! " Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är...."


 
            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar