torsdag 6 november 2014

Onsdag, torsdag 5,6, november 2014.Lite 90tal.

I går bakade jag tekakor och nötrulle till träffen i går kväll. Vi berättade "Jesushistorier",som vi säger. Det är lite speciellt när kristna människor träffas och berättar om erfarenheter som  gjorts. Hur Gud givit vägledning vid olika tillfällen och allt har blivit rätt. Gud älskar att hjälpa sina barn och dessa älskar att berätta om vad han gör.
I dag blev en överraskningens dag då telefon ringde i morse. "Hej farmor, är du hemma i dag? Kan Amelie och jag komma?" Mamma på utbildning, de två syskonen på Dagis.
"Hej, nu är vi på Maxi. Något du behöver?" "Nja, jovisst, mjölk". Så kommer den lilla damen 1½ år med sin pappa, mjölk och tomater.
Snabb, som tanken klättrar hon upp i babystolen, alldeles själv innan pappa räcker ut en skyddande hand. Hon älskar att klättra och jag befarar att det kan bli en liten vilding. Men vad då? Alla barn är unika och värdefulla gåvor som vi fått att vårda. Så gott det går i denna hårt pressade tid då vi ska hinna med så mycket!
Det är inte så ofta jag får besök av småttingar nu för tiden och jag älskar att få umgås lite med sådana så jag tar för mig.Men först  bullar, nötrulle, saft och  kaffe. Till lunch Maklobeh och kycklingfile' från frysen. Rester sedan i söndags. Så enkelt! Efter besöket gick jag till hårfrisörskan här i närheten.
Vilket väder det blev! Snö och 0 grader. Gillart? Nej!!!
På FB står det att Rådmansö Hembygdsförening ska ha samling på Gräddö i morgon kväll och att barnbarn till Alva Nordberg ska finnas med. Trots allt känns det lite spännande.

Nu återvänder jag till min dagbok och april 1990.
26.Torsdag. Kerstin kom klockan 6 för att låna bilen till jobbet. Mattias kom en stund och bjöds på saft och bullar. Fem tjejer med anknytning till kyrkan bjöds på lunch. Börjes dotter Rita vistades på ett hem för att hon ej mådde bra. Jag hämtade henne efter lunch och hon stannade några timmar. Sedan jag skjutsat hem henne var jag barnvakt hos systersonens familj ett par timmar. På kvällen fixades köket.

27 fredag. Socialen ringde och önskade jourtjänst en vecka framåt. Det kunde komma något barn, eller inte. Cyklade (O vad jag saknar den tiden då jag vågade cykla!) till stan och ordnade bank och postärenden. Hämtade Georg vid tåget 16.40. Handlade i Ekershallen. Georg var trött och gick att vila sedan vi fikat. Martin och Magnus kom för att sova över. Vi åkte sedan alla fyra till OBS där vi åt lunch och handlade lite småsaker. Träffade där Elsie och Sören Alnehill, bjöd hem dem till kvällen, åkte hem och fixade lite mataktigt.
29. söndag. Georg bar tidningar i Magnus ställe eftersom han sov här. Martin följde med Magnus hem på dagen. Efter TVgudstjänsten åkte Georg och jag till Hovsta för att gratulera Eva Sturve som fyllde 50 år.
Oj, så fel det blev! Hon skulle ha mottagning och fest i kapellet klockan 16, så vi åkte hem och åt lunch
medan vi inväntade rätt tid. Dessutom hade vi missat att hon faktiskt önskat sig pengar till en Brasilienresa och inga presenter. Så det kan bli! Elsemarie och Lasse kom hem en sväng.

Så blev det 30 april.En måndag detta år.Strålande sol hela dagen! Vi åkte till Mikael och hälsade på en stund.Efter det åkte vi till OBS där Lasse köpte skor, Elsemarie en klänning och lite småsaker. Sedan står det inget mer om dem.
Vädret var så fint och så varmt . Martin och Magnus var hos oss. Vi ämnade promenera till slottet och majbrasan . Vi gick en bit innan Georg sa att han ville hämta bilen i stället för att gå. Jag visste ju hur trött han var så det var helt OK. Kunde ej undgå att försiktigt fråga varför han körde på tvåans växel men fick ett undvikande svar och snart var vi framme vid parkeringen. Gick fram till slottet, hörde vårtalet. Njöt av den härliga stämningen den vackra kvällen och av att se så många glada, förväntansfulla människor! Så skulle som avslutning sjungas:" Härlig är jorden". Georg älskade att sjunga, hade alltid gjort det och just denna psalm hade jag hört honom vara med och sjunga många, många gånger vid  lägereldar och andra tillfällen. Nu noterade jag, med förvåning,  att han INTE sjöng. Jag sa ingenting. Vi hämtade bilen och jag vill minnas att jag satt vid ratten på hemresan.

Nu är april slut och jag skriver ej mera i kväll. Ska ta itu med en del av det som skulle gjorts
 under veckan. I morgon åker vi till Gräddö utanför Norrtälje. Hoppas att det inte blir mera snö!

Avslutar dagen med tack till Gud för all hans godhet.Är så glad för att jag fick så trevligt besök i dag. Att vara tillsammans med småbarn mår så jag bra av. Nu önskar jag oss alla en fin fortsättning på kvällen! Gud med oss alla, stora och små!  

 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar