onsdag 26 november 2014

Onsdag 26 november 2014. Lite mer från år 1990.

Kristin bakar pepparkakor till Advent 1989.Så roligt vi hade!
Det har varit 0 grader och mulet i dag. Inget av vikt har blivit uträttat. Rotar i mina lådor för att slänga det onödiga. Hittar då ett och annat att läsa och tiden går. Jag fastnar lätt !!!
Ska faktiskt delge lite från ett tidningsurklipp.
 "För 70 år sedan, år 1944,  kom 850 estniska flyktingar med en båt till Örnsköldsvik. De svårt medtagna esterna hade stått tätt packade på däck flera dagar i hård storm och blev omhändertagna av sjukvårdare.
Omkring 30.000 balter kom till Sverige i andra världskrigets slutskede." (Jag var då 17 år och bodde och arbetade i Stockholm.)


Nu halkar jag in på år 1990.Den 3 maj. Återger från min dagbok." Fortfarande sol och varmt. Ulla och Kristian kom och fikade. Ulla åkte till en kiropraktor för behandling av sin onda rygg. Lennart kom till lunch tillsammans med Ulla och sonen. På eftermiddagen träffade vi Monica och pratade bröllop. Monica skulle ha ansvar för mat och se till så att allt klaffade på Elsemaries och Lasses bröllop den 16 juni.Monica är en "klippa" och har sedan det bröllopet varit oss behjälplig vid åtskilliga familjehögtider och är tingad till ännu ett bröllop. Kerstin kom och lånade bilen."
Kertin och hennes familj bodde i nästa kvarter.

Jag är lite trött i kväll och vill ej skriva mer. Känner att jag måste sova. I morgon ska jag, enligt önskan av ett barnbarn, baka några vaniljbullar och sedan träna.

Nu säger jag GodNatt till er alla och avslutar med en sång som vi sjöng i söndagsskolan, nr 608 i psalmboken. "Vi sätter oss i ringen och tar varann i hand. Vi är en massa syskon som tycker om varann.
Tack gode Gud för jorden och alla människor. Gör EN familj av alla. En enda, jättestor !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar