måndag 3 juni 2013

Strålande väder måndag3 juni 2013.

Så blev det måndag igen! I dag gick jag till LPstiftelsens lokaler på VasaStrand eftersom min väninna från Finspång skulle vara där klockan 9 tillsammans med en grupp resenärer på utflykt med buss.
SÅ roligt att ses igen. Det var länge sedan sist.Första gången jag såg Inga var i slutet av 80talet då hon kom till Örebro för att börja sin socionomutbildning. Genom ett telefonsamtal fick jag vetskap om att hon kommit till stan och gärna ville bli med i någon bibelstudiegrupp. Jag ringde upp henne men fick till svar att jag " ej  behövde ha besvär med henne",för hon hade träffat en präst på skolan. "OK," svarade jag, "det var bra men du kan väl komma hit och fika någon kväll". Det gjorde hon. Orolig i sin själ, sökande efter en mening i tillvaron hade hon nyligen varit på en kurs, som kostade en del pengar för deltagarna, men gav dåligt resultat.

Jag var glad att jag hade något ännu bättre att erbjuda och det var alldeles gratis. Vi bad tillsammans och hon fick göra bekantskap med Jesus. Under de tre år som följde träffades vi regelbundet och ofta tillsammans med vänner engagerade i Ria, en gemenskap där man delar tron och omsorgen om alla människor,  utan undantag.Arbetet, ungefär detsamma som på LP, där vi var i dag och fick höra hur Gud"vänt skutan" för människor som levt i misär , men som fått upprättelse och nu levde ett gott liv. En av dem som bor där berättade hur hela hans liv fallit sönder under alkoholens gissel. Tre fruar hade lämnat honom" och jag förstår dem," sa han. Nu hade Jesus förändrat hans liv och  han hade nu bra kontakt med både barnen och den senaste frun."Det här huset är ett växthus",sa han och man förstod hur tacksam han var.

På hemvägen köpte jag goda spanska jordgubbar.Av de två sorter jag fick smaka var de bäst.

Gjorde under eftermiddagen tappra försök för att förmå mig att komma ut i trädgården men lika seg som vanligt och det hann bli afton innan jag tvingade mig ut.Satte den sista potatisen, som länge legat på groning, sådde ringblommor runt äppelträdet, dill och persilja i grönsakslandet.Efter det ett trevligt telefonsamtal innan jag hamnade vid datorn.
Nu är det sen kväll och jag gör bäst i att avsluta dagen med tack till Gud för allt jag orkat i dag.Lång promenad, så träningen får vänta till morgondagen.Från mitt barnbarn Kristin har jag på FB sett att öronoperationen gått bra och att hon är kvar på sjukhuset över natten.

I Prag, där 90 elever från Örebro befinner sig, öser regnet ner och det betyder omändringar i resplanerna.
Jobbigt för både lärare och elever.Några människor i området har omkommit i vattenmassorna säger TV.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar