söndag 30 juni 2013

Ingen kyrka men TV på Göta Kanal och kyrkkaffe hos Elsemarie 30 juni 2013. Lite mer från 70talet.

Georg med några resenärer. ProgramTours.
Vad han reste, den mannen!Och så många kort han skickade! Telefonsamtal så fort han anlände för mellanlandning i Köpenhamn.Jag och barnen var jämt i hans tankar. Hans resande gav honom så mycket för hans välbefinnande så det föll oss aldrig in att protestera.(Jo EN gång.Kanske var det 1973, då de ringde från firman och meddelade att han måste stanna i Österrike ytterligare två veckor och vår planerade resa till Dalarna frös inne.Men det var bara att acceptera) Hans reslust och lust att guida började i unga år men inte tänkte jag då att det skulle ta en sådan vändning att det blev en del av hans liv.

Eftersom jag skriver på dagtid och det ännu ej hänt så mycket, går jag direkt till år 1976.
Ser i mammas dagbok att hon via Växjö kom till Borensberg några dagar in på det nya året.Ett par dagar senare åker vi till Örebro och hann med att besöka alla tre barnen med familjer.Var också hos vännerna Berntsson på middag.Efter några dagar skjutsade vi mormor till Figeholm.

Elsemaries födelsedag firades som vanligt. Hon fick en s.k. brudkista,inköpt i Motala. Har inga anteckningar om den födelsedagen och mamma hade ju åkt hem, så det finns inget att lita till.
Sportlovsveckan i februari var det dags att samla östgötar för en ny resa till Gol i Norge, där vi hade så trevligt föregående år. Jag visade i mitt förra inlägg ett foto och skrev då att Fredrik var med oss. Jag var för tidigt ute. Det var
det här året, som han var med och roade sig.Man kan ha roligt i snön utan att åka skidor.
Den 5 mars fick Fredrik en lillebror.Inte förrän den 21 mars hade vi möjlighet att få se den lille nyfödde gossen.  Den 2 mars dog vår kära faster Anna, som alltid fanns för oss när vi var barn.

IngaBritta åkte omkring och tog farväl av vänner här och där. Sista dagen, den 11 april var det grannarnas tur att säga adjö. En del av syskon med familjer kom också hem för att ta farväl av IngaBritta." Det ledsammaste på hela dagen var att säga adjö till mitt älskade barn, som åkt ifrån oss i kväll,"skrev mamma i dagboken.Nu skulle det dröja ett antal år  innan hon kom åter. Rullbandspelaren och brevkontakten var det enda som bjöds på den tiden.
Två dagar senare åkte mamma och Raquel med oss till Borensberg. I Linköping hämtade vi Harry  som kommit med tåg från Stockholm, för att vara hos oss över påsk.
 På påskafton var det meningen att Maria, Sven och barnen skulle komma till oss men Maria blev sjuk så resan inställdes." Jag är förtvivlad ", sa Fredrik, enligt mina anteckningar.Stina hämtade mamma och Raquel efter helgen.Harry stannade i två veckor.Jag jobbade varje dag men Georg var hemma vissa dagar och tog hand om honom.

I samband med Kristi Himmelsfärdshelgen hade vi besök av Arja,släkt från Växjö och Kerstin, med familj.
Ulla, Lennart och Elsemarie åkte till Figeholm.
Samma vecka togs ställningarna bort från huset. Nu var teglet på plats och alla hjälptes åt att hyfsa till det på gården efter det. 
 Men nu får det räcka med detta inlägg och jag avstår att berätta den sorglig historien om min morris till nästa tillfälle. Ha en skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar