fredag 21 juni 2013

Midsommarafton 21 juni 2013.Vad mer?

Dagen både började och slutade bra. Hämtades till dotter med familj för att fira midsommar med dem och deras kompisar, som brukligt är.
Solen sken och sillen åts på altan. Sov en stund efter det innan eftermiddagskaffet med jordgubbstårta avnjöts inomhus, för blåstens skull. Trevligt gäng det där och samtalsämnen fattades ej.

Grillat med diverse goda tillbehör framåt kvällen, åter på altan , innan jag fick åka med Färdtjänst hem. Bilen stod kvar på gatan tills jag satt nyckeln i dörren. Kände mig så omhuldad.Det var min andra resa med färdtjänst. Vilken service! Tacksam!

Så var det slut med det händelserika året 1974.Husflytt, Elsamaries påbörjade skolgång, Ullas och Lennarts bröllop i dagarna två, olyckan med Henry, bokförsäljning, studiecirkelledare, renovering av huset, jobb i skolan.

År 1975, den andra januari, konsert i Salem då den berömda pianisten Liana Serbescu från Rumänien spelade.Efter konserten var hon hemma hos oss tillsammans med ett stort antal andra gäster.Så trevligt att få möta henne i hemmiljö. I gästboken uttrycker hon sin tacksamhet över besöket och den frid och glädje hon upplevde i vårt hem.Detta var alltså 1975 med ett hårt politiskt klimat i hennes hemland.
Det skulle bli fler konserter, då Georg fortfarande hade kontakt med Studieförbundet  och gärna
hjälpte til med att ordna föreläsningar och konserter på olika platser i länet.Alltid på språng!

Nästa viktiga besök infann sig i februari månad och det får jag vänta med till nästa inlägg för det handlar om ett gäng ungdomar från Brasilien och det vill jag skriva om när jag inte är trött.

Nu, kära vänner, önskar jag er en GodNatt och skön sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar