söndag 2 juni 2013

Besök vid graven. Söndag 2 juni 2013.Lite Borensberg 1974.

Så blir det lite av min barndoms Figeholm, lite oförberett, som det kan bli ibland. På detta torg var det marknad. Det kostade 10 öre att åka karusell och jag åkte för allt jag hade fått med mig. Såå roligt!

Jo i dag var det äntligen besök vid min älskade Georgs grav. Vi planterade några små växter runt den ros som fanns bevarad sedan förra året. Går ej så ofta dit då jag numera ej har egen bil.Kyrkoförvaltningen sköter om att det rensas ogräs och vattnas. Planterar gör jag tillsammans med något av mina barn eller barnbarn.

Hade tänkt att vara lite i trädgården i dag då jag har en del att plantera. Seg som jag är tog det tid för mig att komma ut och då började det regna. Så slapp jag göra något även denna dag. Intresset varierar från dag till dag. Det gäller att passa på när det infinner sig.

Kom i alla fall upp för vindstrappan och hämtade sommarkläder, för det ser nu ut som om sommaren är här för att stanna. Jag säger tack till Gud för varje gång jag åter står på golvet i hallen.Jag vet att Han är med.

Från Motala tidning har jag ej fått något om husflytten ännu men de har två gånger sagt att det ska skickas så...

Jag får väl se till att skynda mig så jag får slut på år 1974.Det var lika intensivt som alla andra år efter Georgs arbetsbyte från Färgcentrum till Örebromissionen, Frikyrkliga Studieförbundet och nu senast Östgötamissionen. Ett ständigt resande men nu med möjlighet att bo hemma för det mesta, utom när sommarlägren pågick i Rimforsa, men då var Elsemarie och jag ofta med där.
I augusti fyllde Georgs bror Lars 50 år och vi var med och firade honom.Hösten fylld av aktiviteter.
När jag ser i min fickdagbok om alla besök runt om i Östergötland och en del i Stockholm, där Georg hade "en fot kvar" i Studieförbundet samt en del andra engagemang så blir jag förvånad över att vi ändå levde ett bra liv efter att vi fått huset  omgjort som vi ville ha det. Jobbigt att leva " i röran", men också roligt att se hur allt blir som man vill ha det.
Nu hade vi utrymme så barnen med familjer kunde komma och sova över.Förutom alla andra kända och okända gäster,men det var vi vana vid.

Huset flyttades i april men ack så mycket som  sedan skulle utföras innan det blev klart. I oktober står det att "snickare, rörmokare och elektriker jobbar samtidigt och "röran" är total.
Så hände något mycket tråkigt för vår vän Henry. Den 29 oktober skulle han ta sin sista tur för säsongen i sin elektriska rullstol, för att sedan ställa in den över vintern. Han blev påkörd av en bilist, hamnade på sjukhus och kunde ej mera bo permanent hemma hos Dagny.Vi åkte till Stockholm så fort vi bara kunde komma ifrån.

Eftersom tiden rusar iväg och jag i morgon bittida ska iväg för att fika med en väninna,som är på kort besök i
 stan, så förstår jag att jag gör bäst i att gå till sängen. Nu gör jag det. Sov gott, kära bloggläsare. Vi hörs! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar