onsdag 26 juni 2013

Regn,grått, uppmuntrande besök av barnbarn, datakrångel, onsdag 26 juni 2013.

Dagen började och slutade med regn. Jag kände mig lite deppig redan på morgonen och kom inte igång med något vettigt. Plötsligt fick jag kärt besök av barnbarnet, som gjorde att jag piggnade till lite. Jag lagade lunch som vi åt tillsammans med ytterligare en matgäst. Jordgubbar med vispgrädde till efterrätt.Kristin kom från jobbet, där hon hade varit sedan klockan halv sju i morse men orkade ändå med att tvätta köksgolvet åt mej och lite annat. Jag var så glad att hon kom och piggade upp mig lite.
Att få MMS utan att ha Iphone är inte enkelt men Ulla hade via sin telefon skickat det till min dator. Tack vare Ullas oändliga tålamod med sin gamla mamma så fick hon mig till slut att fatta vilka knappar jag skulle trycka på och jag kunde läsa.

Men det var det där med regnet, som gjorde att jag sedan Kristin gått hem, tog fram en låda med foton för sortering.Bara för att göra något.Då hittade jag fotot på Elim i Figeholm, fotograferat av Herman Sage, som var mån om att fotografera för eftervärlden. Så många minnesrika foton som finns sparade tack vare honom.
Jag kunde ej annat än  ta detta med i bloggen. Så många gånger jag som liten flicka har suttit bredvid mamma i kapellet, tittat och läst orden på den vackra tavlan som föreställer Jesu kamp i Getsemane örtagård, några timmar innan han greps och fördes bort för att korsfästas. Om detta kan man läsa i Lukas Evangelium, kapitel 22. Jesu ord på tavlan "Fader, o att du ville taga denna kalk ifrån mig, men ske icke min vilja ,utan din" läste jag gång på gång. På den tiden kände barn till Bibelns berättelser om Jesus. Både det som var svårt och inte.Hans ångest i Getsemane fanns ju också med i de psalmer vi sjöng i skolan.

Elim var en ganska stor lokal och det var mycket folk på mötena. Mamma hade en ask tabletter i väskan och av dem fick jag för att inte somna. Men stanna hemma? Icke! Till kapellet skulle jag! Mamma var ej alltid så pigg  på att jag skulle gå med för vi hade en bra bit att gå men en snäll farbror sa till mamma att om jag så gärna ville gå med så skulle hon inte hindra mej.Och därvid blev det. Där fanns en stor grupp sångare, som sjöng och spelade olika instrument och det gillade jag. När predikan började tog vi till tabletterna.Sedan blev det mera sång. Undrar förresten vart den där tavlan tog vägen. Svenska kyrkan köpte senare kapellet och där hålls fortfarande Gudstjänster och andra sammankomster men tavlan tror jag ej finns där.

Ja det var lite Figeholm igen. Roligt med gamla minnen.
Skulle ha skrivit lite mer om gamla tider men det här får räcka för i kväll. Det blir en dag i morgon också om vi får leva. Är så tacksam till Gud för varje dag. För Hans godhet och omsorg, Hans ledning, för bönesvar.
Gud sviker aldrig. Han bara vill oss väl. Nu säger jag GodNatt till er alla. Vi hörs eller ses i morgon.Vill sända en särskild hälsning till er, Ulla och Peder i Nepal. Gud välsigne er i ert arbete där!    



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar