fredag 28 juni 2019

onsdag 26, torsdag 27, fredag 28 juni 2019.Jag har semester! Får allt serverat och bara njuter!

Kom i dagens sista stund på att jag ej skrivit sedan i tisdags. i dag är det fredag! Jo jag är i Onsala på semester men jag behöver väl inte överdriva ordets betydelse och låta bli att blogga för det!

Som ni vet så är det lite synnedsättning på gång och det är egentligen ett ovälkommet problem, som har återverkningar på andra områden i mitt liv.

På onsdagen hämtades jag av Tobias som plockade in rullator och resväskor i sin bil och vi kom till Onsala och dukat bord. Nybäddad säng, en skål med karameller på sängbordet.
Lasse hade köpt bigarråer då han vet att jag gillar sådana och dessa  stod på samma bord!

Huset och tomten med så vackra rosor ser inbjudande ut och allt är så fridfullt.
Att nästa morgon få följa med till havet där Elsemarie vant dyker i är också det en stund av glädje. Hon var ju i sin uppväxt hos mormor Alva i Figeholm varje sommar, precis som våra övriga barn och alla lärde sig simma och fick en grundmurad kärlek till havet där. Som sagt:"Ränderna går aldrig ur!"
Kaffekorgen fanns med och att se ut över båtar, berg, skog och alla hus till fikastunden gör dagens inledning så värdefull. Jag skulle så gärna vilja simma men är ännu, med tanke på de där ej fungerande hjärtklaffarna, lite försiktig.

" Nu åker vi " SMSade Emil och Emma på torsdagen. " Att  det var OK med en övernattning var redan bestämt. Lasse fixade vant hamburgare och så fick vi jordgubbar, helt ljuvliga, från närområdet tillsammans med god glass.
Så roligt att få träffas här. Jag älskar mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. En del bor ju i min närhet men ibland ses vi som bor längre från varandra  och håller kontakten.

Efter "hotellfrukost" så god, som Lasse ordnat medan Elsemari och jag var vid havet så hann vi med fika-pratstund innan nattgästerna åkte vidare till Liseberg  för att flickorna, Mary och Lilly skulle få roa sig tillsammans med mor och far!

Strålande väder i dag också. Vi har ätit färsk potatis från egna landet. Så gott tillsammans med sill. De läckra jordgubbarna till efterrätt. Här fikar man på husets ena sida och äter mat på den andra. Låter solen bestämma!
I morgon blir det utflykt till Malmö. Så då har jag något därifrån att berätta i nästa  inlägg!

Elsemarie kom ihåg vilken bok jag använde för anteckningar från Island så nu närmar sig den lilla reseskildringen sitt förverkligande!

Så önskar jag er alla en God Natt och att vi alla ska få sova gott!  Herren är vår herde!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar