måndag 17 juni 2019

Måndag 17 juni (i går skrev jag inte). Varför föddes jag till "NATTUGGLA?"

Ja varför kommer jag inte i säng utan sitter och liksom väntar på att klockan ska bli så mycket så jag börjar gäspa obehärskat och bara längta till sängen.
Jag har trogna läsare, jag vet, och en del väljer att läsa på kvällen, andra på morgonen.

Någon frågade en gång en av döttrarna varför deras mamma inte skriver lite tidigare på dagen.
Något svar hade säkert inte lämnats. När jag hört frågan tänkte jag att nu gäller det att "ta i på skarpen" och se till så jag gör rätt!

Men se det gick bara inte! Efter viss överläggning med mig själv fattade jag ett beslut att "låta mig hållas". Jag minns när den arabiske sångaren sa till Georg efter att han berättat om allt han skulle göra som pensionär. "You have to accept your age!" Georg var då 64 år och dog kort tid därefter!

I dag tänkte jag att jag att nu är det jag som får acceptera att jag är "nattuggla" och så vara glad att mina vänner som vill somna tidigt läser nästa dag i stället!. En och annan "nattuggla" finns nog också bland mina läsare! Nu var DET sagt också!

Hur blev dagen? Jo jag glömde gå till apoteket för att köpa "Ginko Biloba"!  I flera år åt jag denna ört för att bevara mitt minne men så glömdes den bort och jag har nu i ett par år levt utan detta preparat!
Om örten hjälper? Absolut, om ni frågar mej!

Den där resan till Island, om vilken jag ska berätta när jag fått nödvändig information från mina begåvade döttrar, som säkert har i minnet bevarat det mesta vi upplevde och kan hjälpa mig i mina försök att få till en liten historia om denna underbara resa när jag fått dem samlade här framöver!

Det är nu mer än en vecka sedan jag kom hem till Örebro och jag har sovit ovanligt mycket!
I dag hade jag planerat en promenad runt huset men blev sittande i en fåtölj med lite konversation via min iPhone!

Men något roligt hände.Vår lillasyster Stina ringde och berättade att hon sett fläderblomsknoppar och undrade om jag även i år önskade att hon skulle tillverka saft åt mej. I många år har hon gjort så och det är en fantastisk grej för mej att ha denna möjlighet att få saft utan att själv lyfta ett finger!

Vi är olika, min lillasyster och jag! Hon är i tankarna klar med det hela innan blommorna är klara.
Funderar på hur jag ska få saften  till Örebro osv.

Om HON bloggade skulle det vara klart tidig kväll!  Hon resonerar som så att man kan väl ligga i framkant med arbetet, medan jag får mest gjort (utöver det jag sparar till "i morgon") när kvällen börjar bli sen.  Så har det alltid varit. Minns hur jag, som barn satt på sängkanten och funderade . När alla  sov och jag kände tvånget att gå till sängs var det dags för mej. Nu är jag ensam och jag är som vi sjunger om Jesus: "Han är likadan i dag, Han är likadan i dag"! Som han inte ändrades så har inte heller jag gjort det. Naturligtvis gillar jag det inte. När jag någon kommer i säng så tidigt att jag orkar läsa en bok så mår jag som allra bäst.
Men att bryta gamla mönster är ej mig förunnat!!!

Kärt besök av Kristin fick jag också i dag. Hon har sitt jobb på andra sidan gatan och kom upp till mej för lite kaffe och glass i solen på balkongen. Det är så rolig med spontana besök och jag mår så bra av att träffa mina barnbarn.     

När hon gått hem så ringde jag till Anders, min systerson, en gammal kärlek sedan hans barndom.
Ojojoj! Nu är han nybliven pensionär, han också! 
Kan inte hjälpas att man håller andan ibland när den ena efter den andra av ens vänner deklarerar att de nu är pensionärer. 

Jag säger till dem att de nu ska ta vara på de närmaste femton åren för det är väldigt fina år. OM man får vara frisk! Jag har haft många fina, verksamma år sedan jag blev pensionär. Något jag unnar alla att få uppleva!

Det är gott att leva och att VETA att "jag är aldrig ensam"! Jag har en  ängel som följer mig , sjöng vi i söndagsskolan och jag  kan  uppleva  att så är det! Det ger mig trygghet i alla livets skiften,!

Nu är det dags att sova! Jo, jag vet att det varit så för timmar sedan!!!!
Sov Gott mina vänner! Gud är god! Jag  knäpper mina händer och tackar för dagen som gått, för Guds ständiga närvaro och omsorg i stort och smått! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar