lördag 15 juni 2019

Lördag 15 juni 2019. En dag på landet!! Allt jag orkade med!

Dagen i dag blev en strålande sommardag. Kerstin ringde i morse och frågade om jag ville komma till dem och njuta av sommardagen.

I dag fyller Lasse år och i Göteborg har de fest  i familjen. Tobias, Carro och jag håller oss kvar i Örebro. För inte så länge sedan var vi alla i Göteborg och firade Filip. Det gäller att ta vara på tillfället!

Jag bjöds i dag på spenatsoppa med ägghalvor och mackor. Så gott!  Fick skjuts hem av Kerstin  efter fika och lite prat om min barndom och vi kunde ännu en gång konstatera att det visst inte var bättre förr.

Vad föräldrarna fick slita för att få ett drägligt liv till sin familj.
Visst fick vi av snälla människor både mat, kläder och ibland en slant men jag har inget minne av att vi kände att vi var fattiga! Vi behövde aldrig lägga oss hungriga!  Mamma och pappa  var arbetssamma och flitiga och gav i sin tur till behövande som de träffade i vardagslivet!

Jag berättade i dag om mamma som vävde mattor och sålde. Om pappa, som kontaktade olika firmor och sålde utsäde, lantbruksmaskiner, tyg, skor. Jag förvånade dem i dag då jag visste namn på firmorna och även städer. Kullbergs i Katrineholm Algot Holmbergs Norrköping, Tyg från Svenljunga, Skor från Flerohopp, Nysilver från Nässjö.

Pappa hade en resväska på pakethållaren och cyklade omkring i skärgården och sålde sina alster.
Lantbruksmaskiner och utsäde levererades till kunderna med lastbil från leverantören.

A-kassa, barnbidrag  osv. var okänt på den tiden.
Nu slår det mig att jag måhända har berättat  om det här tidigare. Men det var sådant vi pratade om denna vackra försommardag bland all grönska  på landet hos Kerstin och Awad..

Nu ska jag göra som jag tänkt. Tacka Gud för denna härliga dag och för all hjälp jag så påtagligt kan se i många små saker som jag varje dag får uppleva tillsammans med Gud.

GodNatt mina vänner!  Sov Gott! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar