tisdag 25 juni 2019

Tisdag 25 juni 2019. En annorlunda och rolig dag! Resfebern kryper nu ut genom huden!

Är det sant att människor av äldre årgång trivs bäst hemma och man ska därvid låta dem förbliva?
Nja, säger jag! Resfeber är något jag dragits med i hela mitt liv. "Packa ner och packa upp", o vad jag avskyr det! Tänker ibland på min sista resa! Ingen resväska! Dock har jag innan den resan vissa bekymmer med sådant jag vill ordna. Tänker ofta på min mamma hur hon hade allt ordnat och genomtänkt innan hon gav sig ut på sista resan.

I morgon ska jag åka på "semester." Jag gillar det ordet. 
I dag har jag sovit mycket. Före klockan två.  Då ringde det på dörren och inspringades kom det tre barn. Jag kände inte igen dem. Sorgligt nog.
Att inte träffa sina barnbarn ofta får sina konsekvenser. Farfar och farmor hade stannat bilen för att hälsa på hos mej enligt överenskommelse. De var på väg till Hjortkvarn efter avslutad fin semesterresa. På min gata finns också Folktandvården dit, i samma ögonblick, Jonas var på väg med äldsta dottern. I hans sällskap fanns också yngre brodern Anton sam tvillingarna Edvin och Wilma, ett par år gamla.
Vid åsynen av sina föräldrar tändes  ett hoppets ljus i Jonas inre ( kan jag efter mina erfarenheter av liknande situationer ana mig till)
Skulle farfar och farmor möjligen kunna ta hand om de tre yngsta  medan pappa i lugn och ro kunde ta den äldsta till tandläkaren!  Jomenvisst kunde de det.

Eftersom jag inte på ganska lång tid träffat dessa tre barnbarn så blev jag aningen fundersam när de kommer springande på loftgången dit de blivit insläppta av farfar och farmor.
Har länge önskat få se dem och nu kom de med buller och bång.

Smörgåstårta från Leksand var utlovad. Ulla fixade kaffe. Stinas fläderblomssaft hälldes i glasen till barnen. Citronkex därtill och kalaset var klart! Jonas och Thea kom och alla var med.

Ibland händer saker så snabbt så en gammal hjärna hinner ej riktigt med i svängarna.
Jag ser fram emot att få vara ensam med tvillingarna någon dag. Tillsammans med
 små barn får jag användning för min fantasi och det brukar bli roliga stunder  för både mej och barnen.

Resten av dagen har jag letat! Ulla sa att folk börjar undra varför jag ej berättar om vår resa till Island. Hon säger att jag hade ett block där jag dag för dag mycket noga skrev ned vad vi gjorde .
Skulle inte falla mig in att på minsta sätt bestrida denna sanning.
Då återstår för mig att leta efter det nämnda blocket vilket jag kommer att fortsätta med.
Ännu en gång citerar jag kommunistledaren Hermansson när han yttrade de bevingade orden: " Nån ordning ska det väl ändå vara i partiet!" Jag utelämnar ännu en gång svordomen även om den faktiskt passar in i sammanhanget.  Så snart jag hittat blocket kommer reseskildringen att publiceras!

Strålande väder även denna dag och Gud är god. Sov Gott mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar