lördag 22 juni 2019

Midsommarafton 21 juni 2019. Lugn och stilla dag!

Midsommarafton! Det kan ej hjälpas men det är något av glädje över hela midsommarhelgen!

Det är ljust om kvällarna! Som barn gladdes vi åt att kunna bada sena kvällar och ändå var det fortfarande ljust ute!

Eftersom jag nu ska skriva om två dagar så är det bäst att börja med gårdagen. Jag hade bestämt att jag HELA helgen skulle vara hemma och ta igen det som ej blivit gjort men som jag blir ständigt påmind om. Jag väljer att skriva i två avdelningar!

Vaknade i går på midsommarafton med ont i halsen. Något jag har stor respekt för!
Jag inbjöds att äta lunch hos Anna och Fredrik tillsammans med övriga familjen men tackade nej.
In genom dörren kom plötsligt Tobias (yngsta barnbarnet) och hans tjej,Caroline och överlämnade en chokladkartong, två liter svenska jordgubbar och ett paket vispgrädde.
Glad blev jag som inte köpt några jordgubbar eftersom jag ej varit utanför dörren.
Snabbt försvann de sedan vi önskat varandra Glad Midsommar.

Av en händelse satte jag på TV fast jag inte tänkt det. Det gjorde jag rätt i för där visades film och foton från Stockholm och den kände Leif G.V. Perssons liv och leverne. Jag kände igen årtalen, gatorna och alltihop. Mina ungdomsår i Stockholm satte djupa spår i mitt liv och jag drömmer mig tillbaka till lycklig ungdomstid! Jag har ju då och då i mina bloggar vidrört detta och hur åren där satte sin prägel på hela mitt fortsatta liv.

Jag behövde sova men tittade klart och somnade sedan gott denna midsommarafton. Tillät mig att titta i ett par dagböcker för att se hur Georg och jag firade Midsommar de två sista åren han levde!

Tyvärr kom mitt livs första dagböcker att bli förstörda i vattnet som på grund av felkoppling vid vårt övertagande av villan i Borensberg då ny grund lades och golvet i hela nya källarvåningen vid ett kraftigt regn täcktes av vatten och grejor och kartonger flöt omkring. En grej mellan kommunen och firman som dragit rören men som vi i vår glädje att äntligen ha fått en bostad efter provisoriskt boende under lång tid inte krävde ersättning för. De förlorade dagböckerna tror jag gjorde mest ont att förlora.

 Nu avslutar jag för att ägna mig åt Midsommardagen!  Ha en fortsatt fin midsommar!
Jag delar så det ej ska bli så betungande att läsa !










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar