lördag 22 juni 2019

Midsommardagen 22 juni 2019!

Var, som sagt, inställd på att fortsätta helgen i samma stillhet som jag planerat.
Jag hade druckit mitt morgonkaffe och  sovit en stund i fåtöljen då telefon ringer och jag blir bjuden på en liten bil tur till Glanshammar.

Just då tänkte jag på hur skönt det kunde vara att en stund komma ut i frihet. Fjärran från SCB, loftgångar och järngrindar!  "Orkar du? " löd frågan. "Lite fika och få se hur Yvonne och Åke bor"

Hämtades och iväg ut på landet bar det iväg tillsammans med Tobias och Caroline.
Att få chansen att komma ut på landet en stund går bara inte att stå emot.

Allt där påminde om min barndom. Både utomhus och inomhus.  Alla blommor av olika slag. Bodar och hönshus, som fanns men numera utan höns.

Allt så välskött och fint . För mej blev bodar och förrådslängor också påminnelse om Hörningsnäs där farfar och farmor bodde och där vi barn upplevde så mycket roligt!
Den lilla röda stugan med vita knutar, den nybyggda stora altanen där vi fikade med jordgubbstårta så god.
Efter hemkomst hamnade jag åter i den där sköna fåtöljen som jag köpte på Röda Korsets second hand  och väl där blev det som alltid. Jag somnade! Sov gott och länge.

Efter att ha ätit sill och potatis och pratat i telefon med mina barn, som ringde för att önska Glad Midsommar! Bara Sven och Maria är i Örebro . Övriga  på andra håll!

Så tog också denna Midsommardag slut. Gud och jag har haft en bra och rolig dag tillsammans! Gud har humor förstås och av den har vi fått ta del .  Gud är en God Gud och det bästa jag har!
Just nu rinner i minnet upp en gammal sång jag sjöng i ungdomens dagar:
"Min moders nötta bibel och min faders bönevrå. Det käraste i livet som jag har att bygga på. Ty det mig visat vägen här till frälsning, frid och ljus. Min moders nötta bibel och min faders bönevrå"

Sov Gott mina vänner! I kväll ber jag särskilt för en vän som jag inte känner men lovat be för. Hon mår inte så bra men har lyckats ta sig till konferensen i Torp. Vi ber att Gud ska ge henne ALLT hon behöver av både andlig och fysisk styrka! Gud lyssnar till vår bön och vill ge oss bönesvar! AMEN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar