måndag 24 juni 2019

Måndag 24 juni 2019.Sol, sol hela dagen! Visst hände det ett och annat!

På Tv visades en film om Leif, G.V. Perssons liv. Lång var filmen men den handlade om en intressant man så jag blev sittande tills den tog slut. Då var jag sömnig och bestämde mig för att inte skriva blogg i kväll.

Det är dock bra att teckna ner lite medan minnet funkar. 
I dag var det dags för besök hos Sven och Maria. De bor också så vackert och vi satt ute och fikade i det vackra vädret. Jag har inte haft ont i halsen i dag men hostar och nyser lite till och ifrån
Jag drabbas emellanåt av sommarförkylningar av lindrigare art. En gång minns jag att jag gav mig iväg till Mallorca just när snuvan var som värst.  När jag kom åter var jag helt frisk. Måste väl vara vistelsen i solen som var påskyndare.

Tobias började i dag sin semester och erbjöd sig att skjutsa mig till Hovsta där jag skulle fika. med de två pensionärerna.
Barnen bor alla så fint i grönska och egna villor och det är bra för mej att veta att jag är välkommen att hälsa på. Jag har en vacker innegård och en solig balkong och klagar inte men jag mår så bra av mina små utflykter till barnen långt från Järntorget!
Fika med hembakt bröd en skön sommardag är  en upplevelse.

Skjuts hem fick vi av Maria, Johannes och jag. Johannes är barnbarnet och var sina farföräldrar behjälplig med diverse trädgårdsjobb. En fin kille, som nyss tog studenten och som berättade att han innan han fortsätter sina studier ska jobba . Detta är något jag gillar att höra. Det kallas att man skaffar sig arbetslivserfarenhet och det är SÅ värdefullt att ha med sig!

Väl hemma hos mig tog jag en lång promenad. Jag har ej varit på Gymnastiken på länge för det skulle bli ändring och jag skulle få mina besök ändrade till att köpa månadskort. Något som jag inte gillade efter alla år! Det blev så att jag inte längre tog Färdtjänst dit och följden blev att jag blev stel i benen när jag inte hade tillgång till en viss benstärkande apparat. ''
När jag i dag ringde för att höra mig för om pris osv fick jag veta att jag på grund av min ålder har rätt till frikort så nu ligger ett sådant och väntar på mig . Glad blev jag. Något missförstånd hade tidigare uppstått!  Så nu kommer jag att ta Färdtjänst dit och promenera med rullatorn tillbaka. Låter  fint!

Ja så är det alla foton som borde vara med här. Hjälp av barnbarn inväntas under min kommande semester!  Då kommer det att hända grejer igen!

Sov Gott kära vänner och var gärna med i bön för tre personer som alla tre var för sej behöver ett vidrörande av vår mäktiga Gud, "som gör vad människor icke förmår" !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar