tisdag 11 december 2018

Torsdag 6 december tills i dag Tisdag 11 december. 2018

Sådärja, nu har jag att ta tag i må jag säga!I min förra blogg den 5 december skrev jag att jag skulle ta datorn med mig när jag nästa dag skulle åka till Linn och Jesper i Växjö.
Det  gjorde jag inte! Alltså tog datorn med. Därför så är det som det är nu.

Det blir ej lätt att sammanfatta dessa äventyrsdagar utan att trötta ut mina läsare. Men försöka duger!
(Nu ringer det på dörren. Då öppnar inte jag! Den som vill komma in måste ringa först när klockan är så mycket)

Jag hämtades av Sven som gick med mig till tåget. Beställt biljett hade Elsemarie gjort och den fanns på min iPhone.  Sven hade också skrivit ut den på papper.

En klok väninna skrev att jag borde väl ändå kunna få Riksfärdtjänst. Jodå, visst hade jag fått det om jag skickat in ansökan i tid men jag har ju den där vanan att ta en dag i taget och har svårt med planering i förväg. Konsekvenserna får jag stå för!
I mjölby hämtades jag av beställd ledsagare, som förde mig till Väntsalen. Eftersom det tåg som startade i Stockholm för resa till Malmö var en timme försenat redan från start ropades i högtalarna ut att resenärerna kunde gå in i Pressbyråns kiosk för att få kaffe och en bulle så folk "strömmade" dit. Jag insåg att det fanns risk för köbildning. Något jag inte gillar så jag väntade ut dem och när jag kom dit hade det nyss hämtats nya bullar från frysen och de var nu inne i ugnen för att gräddas. Med en stor nygräddad bulle  (jag avböjde kaffe)  i en påse som jag fick med mig sedan bulle och min iPhone haft viss kontakt för att SJ via min biljett skulle debiteras för bullen stoppade jag bullpåsen i väskan så länge. Min LEDSAGARE hade frågat mej om det var OK att han kom tillbaka när det försenade tåget skulle anlända från Stockholm.
Ledsagaren kom, tåget likaså. Han var både läskunnig och hade inga synproblem så jag kom på tåget
med och så bar det iväg  mot Alvesta. För att slippa tågbyte där skulle  Linn med bil och hämta mig.  Försening av tåg och annat kom som meddelande till Elsemarie som beställt biljetten och hon vidarebefordrade till de berörda, som åtagit sig mitt fall.  Alltså kom Linn till tåget utan att behöva vänta där. Så anlände vi till dukat bord, sängen bäddad och jag fick,som jag brukar, dra ut på tiden, så jag ej kom i säng för tidigt.Så har det alltid varit.

Fredagen var arbetsdag. Linn bor nära sitt jobb och kom och hämtade mig vid 10tiden till kafferasten tillsammans med tre anställda, Senare på dagen kom några boende i närheten och åt lunch tillsammans.  På lördagen kom Elsemarie och Lasse från Göteborg.  Hade fått punka och fått det lagat på plats av bärgningsbilen. Besök av ett par vänner, som jag ej träffat tidigare. men som jag hoppas få träffa fler gånger!
Söndagen var det julmarknad på Linns jobb. Så mysigt att de gamla i när bebyggelsen kunde komma dit och handla  närproducerat och annat. De pepparkakor som vi bjöds på till glöggen var de godaste jag ätit så jag får nog bli återförsäljare av dem.
På måndagens morgon började ett nytt äventyr.

Kanske jag ska ta det i morgon i stället.  Någon sa till mej i går att jag borde skriva på morgonen och inte vänta till kvällen. Ska försöka!

Jag får mer och mer problem med min syn, vilket gör att det blir svårt med mångt och mycket. Det har gått fort med försämringen men nu har jag tid för någon slags operation med laser på fredag.
Det där  som har med sjukvård att göra har aldrig varit intressant för mig och är det inte nu heller men naturligtvis är jag tacksam för hjälp jag kan få.

 Bed gärna att allt går bra och att synen  förbättras, om möjligt! Gud kan göra mer än vi kan bedja eller tänka, står det i Bibeln  och jag vet att han är med varje steg och han har sagt:"Var inte rädd "  Nu har jag samma ögonläkare hela tiden framöver och det är jag tacksam för. Jag sa att jag önskat att få behålla den läkare jag fick från början och hon sa att jag får behålla henne så länge jag vill. Det kändes tryggt. 

Nu tar jag kväll och ser fram emot en ny intressant dag! Sov gott, mina vänner! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar