måndag 3 december 2018

Måndag 3 december 2018.!Mörk decemberdag!!

Så var jag åter ensam i stugan! Det känns lite vemodigt dagen efter att vi sagt adjö och jag fattat hur det är. Att Elsemarie på sin resa in till Göteborg varje morgon ringer sin gamla mamma är  lika säkert som när Georg varje morgon ringde.  Det är en bra start på dagen.

Dagen har varit så dyster som bara en decemberdag kan bli!Jag ville helst sova hela dagen.
"DISCIPLIN Ruth" hojtade jag och vågade inte annat än att lyda.
Tågade ut i duggregnet utan paraply men med huva på jackan!

Nu ska jag berätta det som jag nämnde om att jag ej hann med i går. På grund av att mina ögon ville ha vila!
För någon vecka sedan var jag på banken! Blev uppmärksammad på att jag hade ett konto som kallades Sociala kontot. Av någon anledning hade jag inte rört detta på ganska lång tid.
Det är flera år sedan vi öppnade detta konto och har till det automatöverfört en liten summa varje månad Öronmärkta pengar för att ha till någon som är i behov av en slant. Enligt min devis;"Ge hjälpen NÄR den behövs, DÄR den behövs . Under årens lopp har en och annan mindre slant använts just så.
Jag fick veta att några tusen fanns . Konstigt att jag glömt dessa tänkte jag!

  Gud och jag konverserar med varandra om än det ena och än det andra. Tydligen hade Gud inte glömt att   pengarna fanns!  Nästa dag får jag höra talas om ett ömmande fall där pengabristen var akut.
Självklart förstod jag att Guds hand var med i det hela.
Jo Gud hade kunnat hjälpa på annat sätt men han använder sina barn att gå hans ärenden! Hur många gånger jag , och många med mig; har fått vara med om att samarbeta med Gud på många olika sätt!

Både ekonomiskt och genom annan hjälp! Jag gick alltså till banken. Tog ut en liten summa som jag visste skulle behövas.  Banktjänstemannen var densamma som hade gjort mig uppmärksam på "Sociala kontot" så han visste om vad jag skulle ha dem till. Jag berättade nu att jag fått veta att pengar behövdes akut och att jag förstod att Gud ville ha det så.

Spontant sa jag:" Tror DU på GUD?"  Nja, lite halvt", blev svaret.
"Men o, då har du ju inget roligt", utropade jag och måste skratta åt mig själv!

Att Jag råkat glömma mitt "Sociala konto" var faktiskt rätt intressant ! Nu kunde jag hjälpa på två håll! Jo jag vet att för den som har väldigt mycket pengar kan det jag berättat verka löjligt men för den som INTE har kan det betyda att livet , i alla fall tillfälligt, vänder!
Jag har i tidigare blogg berättat om min egen fattiga uppväxt och hur vi fick hjälp av människor som Gud skickade till oss! Sådant sätter spår. Nu har jag allt jag behöver , min familj likaså. Ärligt talat så får jag både pengar, matkassar och annat av mina fantastiskt generösa barn!!
Gud är så god och har personlig omsorg om oss! Att få och att ge. Det hör ihop! Att se hur glad en människa blir av att ett bekymmer försvinner, gör både givare och mottagare en enorm glädje förutom glädjen i Himlen! Natti, Natti!

Jag citerar igen den lilla kören:" Tro, tro blott, mitt barn! Jag är med var dag!" Vi har blivit uppmanade att be till Gud och HAN sviker aldrig!

När jag i grådiset kom hem från stan ringde ett barnbarn och gjorde mig glad. Natti, Natti, mina vänner! "Lova Herren min själ och förgät ej vad gott han dej gjort!" AMEN!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar